Soğan, antibiyotik özelliğe sahip sebzeler arasında yer alıyor. Çiğ veya pişmiş halinin yanı sıra suyunun da adeta bir şifa deposu olduğu biliniyor. Peki, soğan kürü ne işe yarar, soğan kürü nasıl yapılır, günde kaç bardak içmek gerekir? Soğan kürü hazırlayabilmek için 2 adet kahverengi soğan ve 2 bardak içme suyu kullanmak gerekir.Öncelikle de soğanın kabuklarını soymadan önce bol suda iyice yıkamanız gerekir. Daha sonra da sirkeli su içinde yıkadığınız soğanları 15-20 dakika kadar bekletmeniz gerekir. Daha sonra da bir tencere içinde suyu kaynatarak su kaynamaya başladığında içine dörde bölünen soğanları da ilave etmeniz gerekir.Soğanları, iyice yumuşayıncaya kadar pişirerek, pişen soğanları da cam bir kabın içine süzmeniz gerekir.Hazırlamış olduğunuz soğan kürü suyunu da su ılındıktan sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz. Soğan kürü yapmak, aslında çok basittir. Aynı zamanda soğan kürü kullananlar arasında gerçekten fayda gören kişilerin sırrı da günlük hazırlık, taze bir tüketim ve doğru bir süre içinde uygulama yapmalarında gizlidir.Soğan kürü, 15 gün boyunca öğle ve akşam yemeklerinden hemen önce bir bardak tüketilir. İki bardak içme suyu ve açık kahverengi soğan hazırlayabileceğiniz soğan kürü için, beyaz soğan ve mor soğanın kesinlikle tercih edilmemesi gerekir.Soğan kürünün adetin kaçıncı gününde kullanılır ya da adetliyken herhangi bir dönem içinde yapılması etkilerini değiştirip değiştirmeyeceği kürün yapılma nedenine göre değişkenlik gösterir.Kaynayan suyun içine ise, dört parçaya bölünmüş olan soğanı atarak kaynatıp kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu kürü, özellikle de kadınlarda sıkça görülen endometriozis (çikolata kisti) oluşumlarına karşı kullanılan tedavi edici bir özelliğe de sahiptir. İçinde bulundurduğu antioksidanlarla adeta bir ilaç olan soğan, bağışıklık sistemini güçlendirmede büyük rol oynuyor. Uzun süreli kullanımda hem kendinin hem de suyunun antibiyotik etkisi gösterdiği ve hastalıklardan koruduğu biliniyor. Soğan suyunun her gün önerilen miktarda içilmesi LDL ve HDL adı verilen kötü-iyi kolesterolü dengelemesini sağlıyor. Kötü kolesterol seviyesi yüksek olanların soğan kürünü düzenli olarak tüketmeleri öneriliyor. Soğanın içindeki bileşiklerin antibakteriyel özellik gösterdiği biliniyor. Düzenli olarak soğan tüketimi gerçekleştirmek vücudu bakteri ve virüslere karşı koruma altına almayı sağlıyor.