Uçakla yapılacak yolculuklarda bazı ürünler bagaja alınmıyor. Bunların başında bıçak ve makas gibi keskin aletler yer alıyor. Hatta sıvı ürünler için 100 ml sınırı bulunuyor. Bunların yanı sıra bazı gıdalar da yasaklılar listesinde bulunuyor. Daha önce yasaklı olduğunu bile bilmediğiniz yiyecekleri öğrendiğiniz de ise şok olacaksınız. İşte tüm detaylar… Sürekli olarak uçak kullananlar, bavullarını hazırlarken hangi ürünleri kesinlikle almaması gerektiğini biliyor. Patlama riski bulunan aletler, bu listenin en başında. 2006 yılından itibaren uygulanan sıvı sınırı bulunuyor. 100 ml üzerinde olan hiçbir sıvı, bagaja alınmıyor. Bunlar, hava yolu yolculuğunda bilinen kurallar. Tüm bunlar dışında daha önce hiç duymadığınız kurallar olduğuna eminiz! Pek çok kişi, seyahat sırasında yiyebilmek ya da gidilecek olan yerde tüketmek amacıyla yanına yiyecek alabiliyor. Katı meyveler, sandviçler, kek, bisküvi, turta ve kuru yemişler; uçağa alınabilecek gıdalar. Fakat bazı gıdalar, kesinlikle bagaja alınmıyor. Bunların başında ise bazı katı meyvelerin et kısımları yer alıyor. Bunun ne anlama geldiğini merak ediyor olabilirsiniz. Normal şartlarda Hindistancevizini bavulunuza koyabiliyorsunuz. Fakat Hindistancevizinin içerisindeki beyaz et kısmı kesinlikle uçağa alınmıyor. Hindistancevizi, faydalarıyla ve lezzetiyle öne çıkan gıdalardan biri. Pek çok kişinin severek tükettiği bu eşsiz besin, bazı durumlarda tehlikeli olabiliyor. Görünümü çok masum olan beyaz et kısmının taşıdığı risk ise yanıcı özellik taşıyor olması. Hindistancevizi; sütü, yağı ve beyaz et kısmıyla oldukça şifalı. Bazı durumlarda ise tehlike arz edebiliyor. Çünkü Hindistancevizinin beyaz et bölümündeki yüksek yağ miktarı, ısıyla temas ettiği zaman yangına sebep oluyor. Uçak yolculuğu için büyük risk taşıyan gıda, bu sebepten dolayı bagaja alınmıyor. Seyahatler sırasında en sevdiğiniz gıdaları yanınızda taşımak isteyebilirsiniz. Fakat bavulunuzu hazırlarken hangi yiyecekleri alabileceğinizi bilmeniz gerekiyor. Çünkü bazı gıdalar, yasaklılar listesinde yer alıyor. İşte bunlardan bazıları;SalçaYoğurtBal, reçel ve pekmezPeynirTereyağıDondurmaSürülebilir çikolata ve fındık ezmesiKonserve çorbaSosKrem peynir