Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yollarından biri, hızlı ve pratik bir pizza hazırlamaktır. İşte bayat ekmek pizzası tarifi:MalzemeleriBayat ekmek dilimleriDomates sosu veya salçaRendelenmiş kaşar peyniriSucuk, salam, zeytin, mısır gibi sevdiğiniz pizza malzemeleriKekik ve pul biberYAPILIŞIFırını 180 dereceye ısıtın.Bayat ekmek dilimlerini bir fırın tepsisine yerleştirin.Her bir ekmek diliminin üzerine domates sosu veya salça sürün.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.Sevdiğiniz pizza malzemelerini ekmeklerin üzerine yerleştirin.Kekik ve pul biber serpiştirerek tatlandırın.Önceden ısıtılmış fırında, peynirler eriyip kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.Sıcak servis yapın. Bayat ekmekleri kullanarak lezzetli köfteler hazırlayabilirsiniz. İşte bayat ekmek köftesi tarifi:Malzemeleri:4-5 dilim bayat ekmek1 su bardağı süt1 yumurta1 küçük soğan (rendelenmiş)1 diş sarımsak (ezilmiş)Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniriYarım demet maydanoz (ince doğranmış)Tuz, karabiber, pul biberKızartmak için sıvı yağYAPILIŞIBayat ekmekleri küçük parçalara bölün ve sütle ıslatın.Islanan ekmekleri iyice sıkarak fazla sütünü alın ve bir kaseye koyun.Üzerine yumurta, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş kaşar peyniri ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.Tüm malzemeleri iyice yoğurun.Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfte şekli verin.Kızartma tenceresinde sıvı yağı ısıtın ve köfteleri altın rengi olana kadar kızartın.Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın ve sıcak servis yapın. Bayat ekmekleri tatlı bir lezzete dönüştürmek isterseniz, işte size bayat ekmek tatlısı tarifi:Malzemeleri5-6 dilim bayat ekmek2 su bardağı süt1 su bardağı şeker2 yumurta1 paket vanilin1 çay kaşığı tarçınYarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş)1 yemek kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)YAPILIŞIFırını 180 dereceye ısıtın.Bayat ekmekleri küçük küpler halinde kesin.Bir karıştırma kabında süt, şeker, yumurta, vanilin ve tarçını çırpın.Ekmek küplerini sütlü karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.Dövülmüş ceviz içini ekleyin ve tekrar karıştırın.Fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve karışımı kabın içine dökün.Önceden ısıtılmış fırında, üstü kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için bu pratik tarifleri deneyebilirsiniz. Hem lezzetli hem de ekonomik olan bu tarifler, bayat ekmeklerin israf olmasını önlerken sofralarınıza da yeni tatlar katacaktır. Afiyet olsun!