Geçen seneye göre bu sene rekoltenin yüksek olduğunu, 30-40 ton civarında patates hasat ettiğini söyleyen üretici Sancar, tarlanın ortasında yaktığı ateşte hasat ettiği patateslerin tadına, lezzetine baktı. Tadım testinden geçmeyen ürünleri tüketiciye ulaştırmadığını belirten Sancar, "Kendi yemediğim ürünü niye satayım? İlk önce ben, eşim, çocuklarım ailecek tadına bakıyoruz. Tadını, lezzetini beğeniyorsak satışa sunuyorum. Hal durum böyle olunca da gönül rahatlığıyla satabiliyorum. Bu şekilde olunca da ürünün de bereketi oluyor" dedi.
İnsan sağlığına ve çevreye zarar vermeden zirai ilaç, gübre kullanmadan organik tarım anlayışla yetiştiricilik yapan Sancar, toprakla buluşturduğu patatesleri ailecek hep birlikte alın teriyle hasat etti. Patatesin tarladan sofraya zahmetli yolculuğunda bu sene elde edilen yüksek verim ise üreticisini sevindirdi, maniler, türküler söyletti.