Sağlıklı beslenmenin tek başına yeterli olamayacağını ifade eden Prof. Dr. Avcı, “Sağlıklı var olabilmek için sağlıklı yaşamayı öğrenmek gerekiyor. Spor yapmalı, zararlı alışkanlıklardan uzak durmalı, stres faktörlerini iyi yönetebilmeli, dinlenmeli ve farklı hobiler ile uğraşmalıyız. Unutmayalım, bizi kansere karşı koruyacak veya bizim kanserimizi tedavi edebilecek tek bir besin yoktur” diye tavsiyelerde bulundu.
Kırmızı etin vücuda potansiyel zararları genellikle aşırı tüketimle ilişkilendirilir ve bu zararlar şunları içerebilir:
Kırmızı et, özellikle işlenmiş olanlar, doymuş yağ ve kolesterol içerir. Bu, kalp hastalığı riskini artırabilir.
Bazı araştırmalar, özellikle işlenmiş kırmızı et tüketiminin kolon kanseri gibi bazı kanser türlerinin riskini artırabileceğini göstermiştir.