Milföy hamurundan çıtır baklava malzemeleriŞerbet için3 su bardağı şekerYarım kabukları soyulmuş limon3 su bardağı suBaklava için kullanılacak malzemeler;2 paket Milföy hamuru (Cam tepsi boyutuna göre milföy değişiklik gösterebilir)150 gram ceviz100 gram Antep fıstığı YAPILIŞIMilföy hamurlarını birleştirip beraber oklava ile açın.İçine tercihe bağlı olarak ceviz içi veya fıstık serpin.Sonrasında bir kat daha milföy hamuru koyun. Hamurun üstünü nemlendirmek için yumurtadan faydalanabilirsiniz.Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 200 derece ısıda 30 dakika pişirin. Daha sonra fırının derecesini 120 dereceye indirip 10 dakika daha pişirmeye devam edebilirsiniz. (Çabuk kızarıyor ise fırın derecenizi azaltıp uzun süre pişmesine zaman verin)Pişirme süreci bittikten sonra baklavanızın hamur olmaması için biraz bekletin ve daha sonra üzerine hazırladığınız dinlenmiş şerbeti dökebilirsiniz. Şerbeti döktükten sonra sıra süslemeye geldi.100 gram Antep fıstığı ile süsleyip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun! Pratik şekerpare tarifi malzemeleri:Şerbeti için:3 su bardağı toz şeker4 su bardağı su3-4 damla limon suyuHamuru için:250 gram un1 paket kabartma tozu2.5 yemek kaşığı irmik3 yemek kaşığı toz badem4 yemek kaşığı pudra şekeri150 gram tereyağı2 adet yumurta YAPILIŞI4 su bardağı suyumuzu ekliyoruz. 3-4 damla limon damlatmayı da unutmayın! Daha sonra suyun içerisinde şeker eriyene kadar karıştırıyoruz ve şerbetimiz kaynayınca ocağımızın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Şerbetimizi hazırladıktan sonra kabımızın içerisine un, kabartma tozu, irmik, toz badem ve pudra şekerimizi ekleyip bütün kuru malzemelerimiz bir araya gelsin diye çırpma teliyle güzelce harmanlıyoruz.Sonra harmanladığımız karışımın ortasında bir çukur açıyoruz ve kalan diğer malzemeleri eklemeye başlıyoruz. Oda sıcaklığında olan tereyağımızı karışımın ortasına döküyoruz. Arkasından 2 adet yumurtamızı kırıp çırpıcı yardımıyla karışımın ortasında karıştırıyoruz ve karışım hamur kıvamına ulaşana kadar iyice yoğuruyoruz.Sıra geldi ceviz büyüklüğünde karışımımızı borcamımıza aralıklı şekilde dizmeye. Dizme işleminin hemen arkasından fındıklarımızı hazırladığımız karışıma iyice bastırarak yerleştiriyoruz.Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına 25-30 dakika süreyle şekerparelerimizi pişirmek için koyuyoruz. şekerparelerimizin dışı kuruyup sertleşene kadar fırında pişerken takibini yapıyoruz. 25 -30 dakika pişirme işlemimiz tamamlandıktan sonra şekerparelerimizi fırından çıkarıyoruz. hazırladığımız soğuk şerbetimizi fırından çıkan sıcak tatlılarımıza döküyoruz.Şekerparemiz şerbeti çektikten sonra servise hazır afiyetle yiyebilirsiniz.