EV BAKLAVASI TARİFİ
Ev baklavası malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1/3 su bardağı su
- 4 su bardağı un
Baklava şerbeti için:
- 3,5 su bardağı un
- 3 su bardağı toz şeker
- ¼ adet limon suyu
İçine koymak için: 300 gram iri çekilmiş ceviz ya da fıstık
Açmak için: 1 su bardağı nişasta
Araları için: 250 gram eritilmiş tereyağı
EV BAKLAVASI YAPILIŞI
- Un haricindeki bütün malzemeleri derin bir kabın içerisine koyun.
- Unu azar azar ilave edip yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
- Yoğurduğunuz hamurunuzun üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında bekletin.
- Derin bir tencere içerisinde su ve toz şekeri koyalım.
- Orta ateş üzerinde suyun içinde şeker tamamen eriyene kadar kaynatalım.
- Fokurdayınca üzerine limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp oda sıcağında soğumaya bırakın.
- Dinlendirmiş olduğununuz hamurunuzu 20 eşit parçaya ayırarak üzerlerine nişasta serperek tepsinin büyüklüğünde incecik bir biçimde açın.
- Tepsiyi yağladıktan sonra yufkaları üst üstte koymaya başlayın ilk on katı bitirdiğinizde arasına eritilmiş tereyağını sürüp ceviz içlerini koyun.
- Geriye kalan on katıda bitirdikten sonra bıçakla baklava hamurunuza şekil verin. Artmış olan tereyağını gezdirin.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkarttığınız baklava hamurunuza ılımış olan şerbetinizi ekleyin.
- Baklava şerbetini çektikten sonra dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Baklava yapmanın püf noktası:
- Şerbetin ılık baklavanın sıcak olmasına özen gösterin.
- Dilerseniz yufkaları tek tek açmak yerine üst üstte koyup açabilirsiniz.