Parmak kebabı tarifi
Parmak kebabı malzemeleri
- 5 adet patates
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kırmızı biber
- 6 adet yeşil biber
Kıymalı harcı için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için;
- Çeri domates
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
Parmak kebabı yapılışı
İlk önce sebzeleri parmak şeklinde doğrayın ve kızdırdığınız sıvı yağda sıra ile hafifçe kızartın. Yuvarlak tepsiye ya da cam tepsi de kızarttığınız sebzeleri ortası boş kalacak şekilde dizin. Kıymalı harç için tavaya sıvı yağı alın ve kıymayı ilave ederek kavurmaya başlayın. Soğanı, sarımsağı ve biberi yemeklik doğrayın, kıymanızın içerisine ekleyerek kavurmaya devam edin. Doğradığınız domatesi, domates salçasını, tuzu, karabiber ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Sıcak suyu ekleyerek 5 dakika daha pişirim ve ocaktan alın. Kıymalı harcı sebzelerin ortasındaki boş kalan kısma boşaltın. Çeri domatesleri dilimleyin ve üzerini süsleyin. Sosu için bir kaba salçayı, tuzu ve sıcak suyu alalım, salça eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız sosu yemeğinizin üzerine gezdirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirim. Pişen parmak kebabınız servise hazır.