Bayrama günler kala yoğun tatlı mesaisi! Lotuslu soğuk baklavaya ilgi büyük: Ucuz diye güvenip tepsi tepsi almayın

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Diyarbakır'daki tatlıcılar, artan talepleri karşılamak için üç vardiya sistemine geçti. Bayram tatlıları ve özel siparişlerle yoğunlaşan işler, işletmelerin üretim kapasitesini artırmalarını zorunlu kıldı. Diyarbakır'daki tatlıcılar, siparişleri yetiştirebilmek için gece gündüz çalışıyor. İşte tüm detaylar!

Ramazan Bayramı'na yaklaşırken Diyarbakır'daki tatlıcılar, artan talebi karşılamak için üretimlerini hızlandırdı. Bayramda tüketicilerin tatlı ihtiyaçlarını zamanında karşılamak amacıyla işletmeler üç vardiya sistemine geçerek gece gündüz çalışıyor. Bu yoğun dönemde tatlıcılar, hem kaliteyi hem de hızını artırmak için büyük çaba harcıyor.

RAMAZAN BAYRAMI'NA GÜNLER KALA TATLI TELAŞ!
Ramazan Bayramına sayılı günler kala Diyarbakır’da tatlıcılar üç vardiya sistemine geçerek tatlı siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor.

Bayrama sayılı günler kentte tatlıcılarda yoğun mesai başladı. Tescilli kadayıfı ve soğuk baklavası en çok tercih edilen Diyarbakır’da, siparişlere yetişmek için büyük firmalarda üretim üç vardiya şeklinde yapılıyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, her zamanki gibi Ramazan yoğunluğu olduğun söyledi. Gastronomi bölgesi olunması dolayısıyla Diyarbakır’ın bir tatlı şehri olduğuna inandıklarını belirten Elaldı, özellikle bayramlarda bunu katlatarak sürdürdüklerini kaydetti.

LOTUSLU SOĞUK BAKLAVAYA İLGİ BÜYÜK!
Elaldı, en iyisini en ucuza politikasıyla bayağı bir taleple karşılaştıklarını belirterek, "Türkiye geneli bir yoğunluğumuz var. İstanbul’da 8 yerimiz var. Diyarbakır’da 18 yerimiz var. Batman’da bir franchisemiz var. İstanbul’dan bölgeye müthiş bir siparişimiz var. Şimdiden Diyarbakır’a müthiş bir siparişimiz var. Özelikle lotuslu soğuk baklava talebi bayağı var. Zaman zaman üçer vardiyaya çıkararak bu siparişlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Bir kilo baklavayı bin, bin 200, bin 300, bin 500 liraya çıkarılmasını fiyat politikalarıyla kırdıklarını dile getiren Elaldı, "Biz bu fiyat politikasını kırıyoruz. Bizde halen fıstıklı baklava 500-600 liraya satıyoruz. Fiyatı ucuz bulup isteyen içinde başka maddelerin olduğunu iddia eden olursa da bunu tahlile götürebilirler. Ufak bir şeyde bütün sorumluluk firma olarak kabul ediyoruz. Fiyatına, her zamanki politikamız. Az kazanıp çok satarak yine kazanıyoruz" diye konuştu.

MERDİVEN ALTI FİRMALARA RAĞBET ETMEYİN!
Elaldı, ısrarla merdiven altı yerlerden alışveriş yapılmaması uyarısında bulunarak, "Merdiven altı firmalara rağbet etmesinler. İfşa edilen markalara bakıyoruz, çekirdek, bezelye daha neler neler içine bırakılarak 100-200 liraya satılan baklavalar var. Biz, bin, bin 500 lira demiyoruz. 500-600 liraya en iyisini ucuza satmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR'IN MEŞHUR TATLILARI
- Diyarbakır mutfağı, eşsiz tatlılarıyla ünlüdür ve bu tatlılar, şehrin kültürel mirasını yansıtır. Burma kadayıfı, fıstık ve kaymakla yapılan özgün bir lezzet olarak şehrin tescilli tatlılarından biridir. Ayrıca, cimilli tatlısı, tandır ekmeği ve üzüm pekmeziyle hazırlanan bir tatlı olarak Diyarbakır'ın en dikkat çekici yöresel tatları arasında yer alır. Sur tatlısı ise, keçi sütünden yapılan dondurma ve irmik helvasının birleşiminden oluşur ve özellikle Sur ilçesine özgüdür.
