Yaklaşık 4-6 kişilik Güllaçlı İrmik tatlısı tarifi veren Eğitmen Şef Bilgehan Yılmaz tatlının yapılışını şöyle anlattı.
“Öncelikle 2,5 su bardağı sütü ve bir çay bardağı şekeri alıp bir tencerede ısıtıyoruz. Ardından yaklaşık 4-5 yaprak güllacı, yaptığımız bu şekerli süt karışımımızla ıslatıyoruz. Islattığımız güllacı yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Ardından klasik irmik tatlımızı yapmaya başlıyoruz. Yine 2,5 su bardağı süt ile 1 su bardağı şekeri alıp ısıtarak şerbetimizi yapıyoruz. Şerbet kenarda ılık şekilde beklerken 1 çorba kaşığı tereyağını tenceremize alıyoruz, eritiyoruz. Ardından 1 su bardağı irmiği rengi dönene kadar bu tencerede kavuruyoruz. İçine 2 çorba kaşığı cevizi ekliyorum. Ceviz biraz kavrulduktan sonra önceden ısıttığımız şekerli sütü ekliyoruz. Bunu da yine dinlenmeye bırakıyoruz. İki ürün de soğuduktan sonra altlı üstlü birleştirerek süslemesini yapıyoruz. Ben süslemede nar, nane, portakal ve ceviz kullandım."