Etli Maydanozlu Pirinç Pilavı Tarifi
Etli Maydanozlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç pilavı
- 250 gram civarı löp kırmızı et (azaltıp çoğaltabilirsiniz)
- Yarım demet maydanoz
- Bol iri çekilmiş karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Etli Maydanozlu Pirinç Pilavı Yapılışı
- Öncelikle pirinçleri sıcak su ve tuz ile iki saat kadar bekletin.
- Bu bekleme süresinde de etimizi haşlamak üzere ocağa alalım.
- Suyunu vermeden önce eti tencerede bir miktar mühürleyip üzerine kaynar suyunu verip tuzunu ayarladıktan sonra düdüklünün kapağını kapatın ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
- Et löp haliyle haşlanırsa pilavda duruşu çok şık olacaktır o yüzden doğramayın.
- Pirinçleri süzün ve yarım çay bardağı kadar sıvı yağında kavurun.
- Pirinçlerin rengi değişince üzerini geçecek şekilde suyunu verip tuzunu da ayarladıktan sonra önce beş dakika kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirin.
- Ara ara suyunu çekme oranına göre ilave su verebilirsiniz.
- Et haşlanıp soğuduktan sonra didip tel tel ayırın.
- Dinlenmiş soğumuş pilava bu didilmiş eti, doğranmış maydanozu ve bol karabiberi ekleyip güzelce harmanlayın. Herhangi bir şekil vereceğiniz bir kalıpta şekil verip servis tabağına alın.