HİRA TATLISI TARİFİ
Hira tatlısı malzemeler
Hira tatlısı hamuru için:
- 2 su bardağı irmik
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 gram vanilya
- 20 gram kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Hira tatlısını bulamak için:
Hira tatlısı şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
HİRA TATLISI YAPILIŞI
- Un haricindeki malzemeleri bir yoğurma kabının içine koyup iyice karıştırın.
- Ununu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu 5 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz boyutunda parçalar kopararak avcunuzun içinde yuvarlayıp top yapın.
- Bu topları güzelce irmiğe bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üstü kızarana kadar pişirin.
- Bu esnada, bir tencereye su ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
- Şerbeti kesinlikle pişirmeyin.
- Tatlılarınız pişince fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
- Tatlılar şerbeti iyice çekip soğuyunca üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.