HASANPAŞA KÖFTE TARİFİ
Hasanpaşa köfte malzemeler
- 700 gram az yağlı kıyma
- 2 soğan
- 1 yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- Tuz, karabiber, yarım çay kaşığı kimyon
- Maydanoz, 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hasanpaşa köfte püresi için:
- 3 patates
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı kaşar rendesi
- Tuz, karabiber
Hasanpaşa köfte sos için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
HASANPAŞA KÖFTE YAPILIŞI
- Köfte malzemelerinin hepsini karıştırın ve iyice homojen hale gelene kadar yoğurun.
- Kıymaya yuvarlak şekil vererek köfteler yapın.
- Ortasını parmaklarınızda çukurlaştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizerek 200 derece fırında pişirin.
- Patatesleri haşlayıp soyarak ezin, süt ve tereyağını katıp eriyene kadar kısık ateşte pişirin.
- Fırından çıkardığınız köftelerin içine püreyi doldurun, rendelenmiş kaşarları pürenin üzerine serpin.
- Salça ve suyu küçük bir tavada kaynayana kadar pişirin.
- Tepsiye döküp yeniden fırına verin.
- Kaşarlar kızarınca fırından çıkartıp servis yapın.