KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ
Kadayıflı muhallebi malzemeler
Kadayıf için:
- 400 gr tel kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
Muhallebi için:
- 1 lt süt
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 5 gr vanilya
- 100 ml krema
KADAYIFLI MUHALLEBİ YAPILIŞI
- Kadayıflar el yardımıyla küçük parçalara bölünür.
- Tavaya tereyağı, şeker ve kadayıf alınarak kavrulmaya başlanır. Kadayıf renk alınca altı kapatılır ve kenara alınarak içerisine ceviz eklenir.
- Muhallebi yapacağınız tencereye un ekleyerek kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Unun kokusu çıktıktan sonra tereyağını ekleyerek hızlıca çevirin ve sütü ekleyin.
- Vanilya ve şekeri ilave ederek çırpın, pürüzsüz hale gelip kıvam alana kadar pişirin.
- Kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
- Ilıdığında kremayı ekleyerek blender ya da çırpıcı yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
- Hazırladığınız kadayıfı kabın altına dizin, arasına muhallebiyi koyun ve geri kadayıf koyarak servis edin.