Kurban Bayramı'nda nasıl beslenmesi gerektiği konusunda önerilerde bulunan Tekay, ''Hasta bireyler, diyabet, tansiyon, kolesterol ve kalp hastaları için bu dönemde de yine diyetlerini bozmadan rutinlerini devam etmelerini öneriyoruz. Sağlıklı bireyler de hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık gibi gastrointestinal sistem rahatsızlıkları oluşmaması için dikkat etmeleri gereken beslenme önerilerinde bulunmak istiyoruz. Güne, her zaman yaptığınız rutin ve sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak en doğru basamak olacaktır. Bu dönemde et ve tatlı tüketimi arttığı için herhangi bir besin grubuna yönelmemek amacıyla kahvaltıda kavurma, kıymalı yumurta gibi ağır yiyecekler hayvansal gıdalardan uzak durmakta fayda var. Eğer baklava, tatlı gibi şekerli gıdalar tüketilecekse reçel, bal ve pekmez gibi ürünlerin kahvaltıda tüketilmesini istemiyoruz. Bol yeşillik ve sebzeyi ihmal etmeyin. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar olan kısımda ise ara öğün yapmakta fayda var. Çünkü ara öğün yapılmadığı taktirde akşam yemeğine birden yüklenilmekte ve çok fazla tüketilebilmekte. Ara öğün de eğer tatlı yenilecekse, bir porsiyon baklava ya da diğer şerbetli tatlılar tüketilebilir. Yanında çay, kahve ya da bir su bardağı ayran ile şekerli yiyecekler dengelenebilir” diye konuştu.