İsterseniz öğle yemeğine alternatif olarak isterseniz beş çayında isterseniz sabah kahvaltısında... Her zaman keyifle yenebilecek bir kiş tarifi ile karşınızdayız. Ispanaklı kiş veya pırasalı börek seviyorsanız, bu pırasalı kiş tarifimize de bayılacağınızın garantisini veriyoruz. Hazırsanız başlıyoruz... 125 gram tereyağı1 çay bardağı zeytinyağı1 çay bardağı yoğurt1 adet yumurta1 adet yumurta beyazı1 çay kaşığı tuz4 su bardağı un2 çay kaşığı kabartma tozuİç harcı için:3 yemek kaşığı zeytinyağı500 gram pırasa (küçük doğranmış)1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı pul biber2 yemek kaşığı un2 adet yumurta1 adet yumurta sarısı (hamurunda kullanılan yumurtadan kalan) Pırasalı kiş yapmaya harcını hazırlayarak işe başlayın. Zeytinyağını kızdırdığınız tavanın içine doğradığınız pırasaları ilave edip tuz ve pul biberini ekleyin. Güzelce karıştırıp pişirdikten sonra ocaktan alıp soğutun. Soğuyan harcın içine yumurta ve unu da ilave edip karıştırın ve bir kenarda bekletin.Hamur için tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, 1 yumurta, 1 yumurta beyazı ve tuzu bir kaba aktarıp karıştırın. Son olarak azar azar un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun. Hamuru ikiye bölüp yarısını merdaneyle yuvarlak bir taban olarak açın. Bu tabanı pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirip üzerine çatalla delikler açın. Kalan hamurunu da ince-uzun şekilde şekillendirip halat şekli verin.Tabanın çevresini bu hamur halatıyla sarın. Üzerine pırasalı harcı yayın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.Afiyet olsun! Pırasayı seviyorsanız ve pırasa ile yapılmış başka tarifler arıyorsanız, aşağıdaki haberimize göz atabilirsiniz:PIRASA İLE YAPILAN YEMEK TARİFLERİ