Enfes görüntüsü ve şahane lezzetiyle beyti kebabı tarifi favori lezzetiniz olacak. Peki, beyti kebabı nasıl yapılır? Yedikçe yedirten beyti kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Beyti kebabı malzemeler2 adet yufkaSosu İçin;4 adet rendelenmiş domates2 yemek kaşığı tereyağıKarabiber, toz kırmızı biberTuzKöftesi İçin;400 g kıyma1 adet yumurta1 diş sarımsak1 adet soğan1/2 (yarım) çay bardağı galeta unuKarabiber, pul biberTuzServis İçin;Çırpılmış yoğurtTuzBEYTİ KEBABI YAPILIŞIKöftesi için; kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan ve sarımsak, yarım çay bardağı galeta unu, karabiber, pul biber ve tuzu derince bir kaba alarak yoğuralım.Köfteleri yassı ve uzun şekiller oluşturarak pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.185 derece ısınmış fırında 10-12 dakika fırınlayalım.1 adet yufkayı tezgaha alarak ikiye bölelim. Yarım yufkanın üzerine eritilmiş tereyağından güzelce sürelim.Yufkanın geniş tarafına köftelerimizi tek sıra halinde dizelim ve yufkanın kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde saralım. Bu aşamada sıkı sarmalısınız.Tüm köfteleri aynı şekilde sardıktan sonra rulolarımızı dilimleyerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayalım.Üzerlerine eritilmiş tereyağından sürerek tekrar fırına yerleştirelim. 185 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.Sosu için; küçük bir tavada tereyağını eritelim. Üzerine domates rendesi boşaltarak 3-4 dakika pişirelim.Baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.Servis tabağına köftelerimizi alalım. Ortasına bolca yoğurt koyalım.Üzerine domates sosundan gezdirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirdikten sonra servis edelim.