Sağlıklı yaşam için beslenme ve egzersiz hayatımızdaki yeri oldukça önemli bir yere sahip. Kanser hastalığı çağımızın önemli ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Kanser hastalığından korunmada bazı yiyecekler olumlu etkiye sahip. Doktor William Li, kanseri önleme hatta gelişen tümörleri küçültme konusunda bazı yiyeceklerin önemine dikkat çekiyor. Doktor Li, yiyecekle ilgili yaptığımız tercihlerin kanseri önlemek, tedavi etmek ve hatta tersine çevirmek için çok önemli olduğunu vurguluyor.
KURUYEMİŞLER
Doktor Li, en iyi kanserojen yiyeceklerde kuruyemişlerin önemine dikkat çekti ve bunları fındık, özellikle ceviz, badem, fındık, kaju fıstığı, antep fıstığı ve Brezilya cevizi olarak sıraladı. Li, bu yiyeceklerin bağışıklığı güçlendirmede ve kanser ile savaşan polifenoller içerdiğine vurgu yaptı.
Doktor Li'nin sıraladığı listede yer alan ve son yıllarda ülkemizde de giderek popülerleşen Brezilya Cevizi (Brazilian Nut) kanser ile savaşta önemli etkisi bulunuyor.