ZARARLI MADDELERE MARUZ KALANLARDA KANSER RİSKİNDE ARTIŞ GÖRÜLÜYOR
Dr. Lee, bu bağlantıya bakarak başka bir çalışma listeledi. "10 yıl boyunca takip edilen Japon çay içenlerle ilgili 2019 ileriye dönük bir çalışmada , günde 700 ml veya daha fazla çok sıcak çay içenler yüzde 90 oranında skuamöz hücreli özofagus riski taşıyordu" dedi. "Sigara içme , yüksek alkol alımı ve çevre kirliliğine maruz kalma insidansının daha yüksek olduğu Asya'da skuamöz hücreli özofagus kanserinin daha yaygın olduğu unutulmamalıdır." Sigara ve alkol gibi risk faktörleri de sizi özofagus kanseri geliştirmeye daha yatkın hale getirebilir.
KORUNMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?
Gastroenterologlara göre, 140°F (60°C) veya üzerindeki sıcaklıklarda yiyecek veya sıvı yememeli veya içmemelisiniz. Dr. Lee şunları ekledi: "Suyun 212°F'de (100°C) kaynadığını düşündüğünüzde, bu, kaynayan suyun sıcaklığının neredeyse yarısıdır ve gerçekten oldukça ılıktır. Sıcak içecekleri veya çorba gibi sıcak yiyecekleri yemeden önce soğumaya bırakmak mantıklıdır. Kaynayan suyun 212°F'den (100°C) 176°F'ye (80°C) soğuması üç dakika sürer.