Geleneksel tıpta geçmişten günümüze şifa kaynağı olarak bilinen ıhlamur çayı iyileştirici özelliği ile biliniyor. Ihlamur başlı başına şifayken onun içine katacağınız bir kaç malzeme ile bağışıklığınız zirve yapacak.
Ihlamur, kış aylarında çay formunda sevilerek tüketilen ve oldukça faydalı olan bir bitkidir. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına iyi gelmesi, öksürüğü kesmesi ıhlamurun faydaları arasında gösterilir. Ayrıca ıhlamur, rahatlatıcı etkisi sayesinde stres ve kaygının azaltılmasında da etkilidir. Ancak çoğu bitkisel ürün gibi ıhlamurun da yan etkileri olabilir.
Ihlamur'un içine ekleyeeğiniz taze rendelenmiş zencefil ve özellikle misket limonun kabuğu ile birleştiğinde vücutta sağladığı yararlar saymakla bitmez. C vitamini, magnezyum, potasyum ve daha pek çok vitamin ve mineral açısından zengin olan zencefil tam bir sağlık deposu.
İşte bağışıklık güçlendiren kış çayı tarifi...