Düşük kalorili bir meyve olan hünnap kilo vermek isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen bir meyvedir. Besin değeri oldukça yüksek bir meyve olan hünnap, anti-kanser özelliğiyle dikkat çeker. Bağışıklık sisteminde güçlendirici etkiye sahip olan meyve, antioksidan ve C vitamini deposudur. Ayrıca bağırsak sorunlarına iyi gelir ve kabızlığı tedavi eder. Kaliforniyalı sağlık verileri sağlayıcısı Healthline, hünnapın kalp ve damar sağlığına da iyi geldiği açıkladı. Hünnap özellikle içinde bulunan yüksek magnezyum oranından dolayı kas ve kemik ağrılarına da iyi gelir. Potasyum açısından da oldukça zengin bir üründür. Yine yapılan araştırmalarda hünnabın doğal bir antidepresan olduğu görülmüştür. Hünnap, ülkemizde Ege ve Akdeniz kıyılarında yetişen bir meyvedir. Çin ve ABD'de de sıklıkla tüketilir. Çok uzun bir tarihi olmasına rağmen hünnapın değeri son yıllarda anlaşılmıştır. Zengin içeriği sayesinde doğal bir sakinleştirici görevi gören hünnap meyvesi, sakinleştirici bir özelliğe de sahiptir. Yaşlanma belirtilerini yok eder. Güneş yanıkları ve cilt kızarıklıklarına iyi gelir. Soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelir. Kanı temizler. Toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlar Thomsen Ferreira, hünnap meyvesinin kolesterol ve kan yağların eritilmesine de yardımcı olduğunu belirtti. Hünnap, lif zengini bir meyvedir. Yüksek lif içeriği sayesinde besinlerin sindirim ve emilimini yavaşlatıp doygunluk hissi vererek kan şekeri regülasyonuna katkıda bulunur. Hünnapta bulunan saponinler glukagon sentezini azaltır, kan glukoz düzeyinin azalmasına yardımcı olur. Doygunluk hissi vermesi ile obeziteye karşı etkili bir meyvedir. Lif içeriği yüksek olan hünnap sindirimi düzenler, kabızlığa karşı iyi gelir. Lifli beslenmek kolorektal kanser riskini de düşürür. Lifli beslenme ile kalp hastalıkları riskini artıran kolesterole karşı da koruma sağlar. Yapılan araştırmalar sonucunda diyabet, sarılık, yara ve ülser tedavisinde kullanılması önerilir. Diyabet sorunu olanlar, kesikler ve yaralar için hünnap meyvesinden yararlanabilirler. Şeker sorunu olanlar özellikle ayak nöropatilerinden muzdariptir. Hünnap bir terapötik anti-inflamatuar ajan olarak kullanılabilir. Öte yandan diyabetik bir diyette kan şekerini düzenlemek için gereken dengeli beslenmeyi aldığınızdan emin olmak için bir diyetisyenle görüşmeniz önem taşır. Hünnabın 100 gramı 79 kcal’dir. İçerik olarak 20 gr karbonhidrat içeren hünnabın glisemik indeksi 20 olup düşük glisemik indeksli meyveler arasında yer alır. Her besinde olduğu gibi hünnap tüketiminde de abartıya kaçılmaması gerekiyor. Hünnap meyvesinin fazla tüketilmesi halinde gaz sorunu yaşanabilir. Karbonhidrat barındırması nedeniyle kan şekerinin yükselmesine neden olabilir. Çok yenmesi halinde ishal ve alerjiye neden olarak rahatsızlık verebilir.