Malzemeler:3 adet ceviz kabuğuYarım fincan zeytinyağı1 tatlı kaşığı kuru maya Suna Dumankaya'nın tarifine göre, öncelikle ceviz kabukları haşlanır. Haşlanan suyun içine yarım fincan zeytinyağı eklenir ve karıştırılır. Son aşamada 1 tatlı kaşığı kuru maya eklenir. Tüm karışım kuru saçlara uygulanır ve en az 2 saat beklenir.Saçları durulama aşamasında şampuan kullanabilirsiniz. Bu kürü her ay 1 defa uygulayarak saçların doğal rengini koruyabilirsiniz. Malzemeler:5 diş sarımsak1 adet soğan1 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet yumurta sarısı Listedeki tüm malzemeleri blender ile ezin ve bir kıvam almasını sağlayın. Elde edilen karışımı kuru saçların tamamına yedirin. Eğer imkanınız varsa ayda 2 defa bu uygulamayı deneyin. İbni Sina’nın 4 ay boyunca sarımsak yenmesini öğütlediği söylenmektedir. Malzemeler:3 adet ceviz yaprağı3 adet yeşil ceviz kabuğu1 diş sarımsak1 fincan ısırgan yaprağı1 adet kırmızı soğan kabuğu1 yemek kaşığı biberiye1 tatlı kaşığı çam terebentin yağı Saçların beyazlamasını durdurmak ve bir yaşa kadar ertelemek için çam terebentin yağı hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır. Tencerenin üzerine 1 litre kadar su eklenir ve 10 dakika kadar kaynatılır.10 dakika sonra çam terebentin yağı da eklenir ve ılıması için beklenir.Ilıyan karışım, saçlara masaj yoluyla sürüldükten sonra birkaç saat saçların bu karışımı çekmesi beklenir. Malzemeler:1 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı çörek otu İbrahim Saraçoğlu'nun tarifi olan bu uygulamada, çörek otunu bir havanda iyice ezin ve yoğurt ile karıştırın. 7 gün boyunca her sabah bu karışımı tüketin. Tavsiye edilen kür sayesinde hem saçların rengi korunacak hem de mide sağlığınız eskisinden daha iyi olacaktır. Malzemeler:2 su bardağı su1 yemek kaşığı papatya4 yemek kaşığı toz zerdeçal Zerdeçalın faydasını saçlarınızda görmek için tüm malzemeleri 10 dakika kadar kaynatıp demlenmesini sağlayın. Duş sonrasında durulama suyu olarak kullanacağınız etkili su, düzenli uygulama gerektirmektedir. Ayda 2 defa kullanmanızı ve bu kürü alışkanlık haline getirmenizi tavsiye edilir. Malzemeler:3 adet patates kabuğuLavanta yağıUygulama: Patates kabuklarını bir tencere alıp kaynatma ile işleme başlayabilirsiniz.10 dakika kadar kaynayan suyun altını kapatın ve iyice soğumasını bekleyin.Soğuduktan sonra tencerenin içinden kabukları alın ve sadece suyun kalmasını sağlayın. Soğuyan patates kabuğu suyunu saçlarıza yedirin ve dilerseniz bir bone yardımı ile saçlarınızı sarın. Bu suyun uzun bir süre saçlarınızda kalması gerekiyor. Eğer vaktiniz yoksa 2 saat kadar bekletebilirsiniz. Patates suyunda yer alan vitamin ve mineraller, saç derisi tarafından iyi derecede emildikten sonra sık aralıklar ile düzenli olarak uygulamanızı öneririz. İlk uygulamada sonuç alamayacaksınız; fakat birkaç uygulama sonrasında saç renginizdeki keskinliği ve doğallığı fark edeceksiniz. Lavantalı, saç beyazlamasına çözüm bitkisel kürü sayesinde saçlarınızın beslenmesini ve mis gibi kokmasını da sağlayabilirsiniz.