Uzm. Dyt. Köleoğlu, Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için şu uyarılarda bulundu:
“Sahur öğününü atlamamalı, tok tutucu ve lifli besinler tüketmelisiniz. İftar ve sahurda dengeli beslenmeye özen göstermeli, farklı besin gruplarından yeterli miktarda almaya dikkat etmelisiniz. Oruç süresince sıvı alımına dikkat edilmeli, mutlaka iftar ve sahur arasında yeterli miktarda su içilmelidir. Aşırı yağlı, şekerli ve tuzlu besinlerden kaçılmalı, sağlıklı yağlar ve kompleks karbonhidratlar tercih edilmelidir. İftarda yemekleri hızlı yemekten kaçılmalı, sindirim sisteminizi zorlamayacak şekilde yavaşça yemeğinizi tüketmelisiniz. İftar ile sahur arasında açlık hissederseniz, hafif ve sağlıklı ara öğünler tüketebilirsiniz. Oruç tutarken aşırı fiziksel aktiviteden kaçınılmalı, iftar sonrası hafif egzersizler yapılmalıdır. İftar ve sahurda besin gruplarını dengeli bir şekilde tüketmeli, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral ihtiyacınızı mutlaka karşılamalısınız.”