MALZEMELER1 kg kırmızı kapya biber400 g yeşil biber1 kg domates15-16 diş sarımsak1demet maydanoz5-6 adet küçük acı biber turşusu1 çay bardağı zeytinyağı1/4 çay bardağı sirke1 tatlı kaşığı toz şekerTuz YAPILIŞI:İlk olarak biberleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini temizleyin ve mutfak robotuna alın. Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesleri, ayıklanmış sarımsakları, maydanoz ve acı biber turşusunu robota ilave ederek iyice karışmasını sağlayın. Hazırlanan karışımı derin bir tencere içerisine alıp, fazla suyu çekene kadar kaynatın. Kaynatma işlemi sırasında zeytinyağı, sirke ve tuzunu ekleyerek karıştırın. İsteğe göre farklı baharatlar da karışıma eklenebilir. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alabilirsiniz. Harcınız sıcakken önceden hazırlanmış kavanozlara paylaştırın ve hava almayacak şekilde kapaklarını kapatın. İlk olarak oda sıcaklığında, soğuduktan sonra ise buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.