SOĞANI NASIL VE NEREDE SAKLADIĞINIZ DA ÖNEMLİ!
Türkiye'de tencere yemeklerinin başrollerinde salça, patates ve soğan yer alıyor. Erzaklarımızı saklarken de genellikle patates ve soğanları yakın yerlerde muhafaza ediyoruz. Ancak bu yanlış bir saklama yöntemi. Çünkü patates ve soğanların birbirinden farklı yerlerde saklanması gerekiyor.
Aynı poşet veya kutuda ise kesinlikle bulunmamaları gerekiyor. Çünkü birlikte muhafaza edildiklerinde etkileşime giriyorlar ve patatesler, soğanların erken bozulmasına sebep oluyor.
Soğanın buzdolabında da saklanmaması gerekiyor.
Soğanlar için en uygun muhafaza yöntemi evinizin serin ve güneş görmeyen bir yerinde, çok nem olmayan bir ortamda ve patates gibi ürünlere değmeyecek şekilde saklanması.
Eğer soğanları çuvalda saklıyorsanız, soğan çuvalının betonla temas etmemesi gerekiyor. Bu anlamda soğanlarınızı balkonda saklıyorsanız, çuvalın balkon zeminine temas etmemesi için arada bir kaide olmalı.