Düşük kalorili bir meyve olan hünnap kilo vermek isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen bir meyvedir. Besin değeri oldukça yüksek bir meyve olan hünnap, anti-kanser özelliğiyle dikkat çeker. Bağışıklık sisteminde güçlendirici etkiye sahip olan meyve, antioksidan ve C vitamini deposudur. Ayrıca bağırsak sorunlarına iyi gelir ve kabızlığı tedavi eder. Kaliforniyalı sağlık verileri sağlayıcısı Healthline, hünnapın kalp ve damar sağlığına da iyi geldiği açıkladı. Hünnap özellikle içinde bulunan yüksek magnezyum oranından dolayı kas ve kemik ağrılarına da iyi gelir. Potasyum açısından da oldukça zengin bir üründür. Yine yapılan araştırmalarda hünnabın doğal bir antidepresan olduğu görülmüştür. Hünnap, ülkemizde Ege ve Akdeniz kıyılarında yetişen bir meyvedir. Çin ve ABD'de de sıklıkla tüketilir. Çok uzun bir tarihi olmasına rağmen hünnapın değeri son yıllarda anlaşılmıştır. Zengin içeriği sayesinde doğal bir sakinleştirici görevi gören hünnap meyvesi, sakinleştirici bir özelliğe de sahiptir. Yaşlanma belirtilerini yok eder. Güneş yanıkları ve cilt kızarıklıklarına iyi gelir. Soğuk algınlığına ve öksürüğe iyi gelir. Kanı temizler. Toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlar Thomsen Ferreira, hünnap meyvesinin kolesterol ve kan yağların eritilmesine de yardımcı olduğunu belirtti.