Bisküvili cocostar pasta nasıl yapılır? Bisküvili hindistan cevizi pasta tarifi, malzemeleri, yapılışı

Petibör bisküvi ve hindistan cevizi seviyorsanız, bisküvili cocostar pasta tam size göre! Bu pastada çikolata sosu yer alıyor. Ancak siz ev yapımı bir çikolata sosu yapmak istiyorsanız, krema kullanmak istemiyorsanız sizin için ev yapımı çikolata sosu tarifi de verdik. İşte bisküvili cocostar pasta tarifi, malzemeleri, yapılışına dair tüm adımlar!

Birküvili cocostar pasta hem şık görünümlü hem de her evde bulunabilecek basit malzemelerle hazırlanabilen lezzetli bir ev pastası. Bu pastada en seveceğiniz malzemeler bir arada: Hindistan cevizi, petibör bisküvi ve tabii ki çikolata! Hazırlasanız tarifi vermeye başlıyoruz. Önce bisküvili cocostar pasta için malzemeleri sayalım.
BİSKÜVİLİ COCOSTAR PASTA MALZEMELERİ
- 3 paket petibör büsküvi
- 100 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
- 2 paket kremşanti
- 1,5 subardağı süt
- 2,5 subardağı hindistan cevizi
- 50 gr eritilmiş tereyağı
ÇİKOLATA SOSU MALZEMELERİ
- 1 paket 200ml'lik krema
- 1 çay bardağı damla çikolata
Krema kullanmak istemiyorsanız, çikolata sosunu bu malzemelerle de hazırlayabilirsiniz:
EV YAPIMI ÇİKOLATA SOSU MALZEMELERİ
- 1,5 subardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı

BİSKÜVİLİ COCOSTAR PASTA YAPILIŞI
Bu pastayı 30 cm lik kelepçeli kalıpta ya da kare borcamda yapabilirsiniz. Kare borcamlar 2 boy olur. Bu pasta için büyük borcam ideal.
- Önce tereyağını eritin. Kakaoyu süt içersine aktarın ve iyice kırdığınız bisküvilerin üzerine dökün. İyice karıştırın.
- Malzemeleri karıştırdıktan sonra kalbın içine dökün ve pastanın tabanını hazırlayın. Üzerine hindistan cevizi ve çikolata sosu dökeceğiz. Bu nedenle zeminin iyice düz olması, kakaolu bisküvilerin iyice oturması gerekiyor.
- Ardından kabı hindistan cevizli harcını hazirlayana kadar buzdolabına kaldırın.
- Bu sırada kremşantiyi yapalım.
- Buzdolabında soğutulmuş 400 ml (2 su bardağı) süt veya 300 ml (3 çay bardağı) suyu bir çırpma kabına alın ve üzerine paketin tamamını boşaltın.
- Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde kıvam alıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın.
- Kremşantiyi hazırladıktan sonra üzerine hindistan cevizini ve eritilmiş tereyağını dökün ve karıştırın.
- Ardından karışımı dolapta beklettiğimiz tabanın üzerine her yeri eşit olacak şekilde dökün ve sıvayın. Ardından dolaba kaldırın.
- Şimdi sıra geldi çikolata sosunu hazırlamaya.
- Çikolata sosunu krema ile hazırlayacaksanız, kremayı ısınma noktasına gelinceye kadar ısıtın.
- Ardından ocaktan alıp içinde damla çikolatayın ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Çikolata sosumuz hazır.
Çikolata sosunda krema kullanmak istemiyorsanız, ev yapımı çikolata sosu malzemelerini sizler için ayrıca saymıştık. Şimdi bu usulle hazırlayalım.
- Tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye alın.
- İyice karıştırıp sonra ocağa koyun.
- Koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Ocaktan alıp tereyağını ekleyin.
- Ev yapımı sosunuz hazır.

BİSKÜVİLİ COCOSTAR PASTA YAPILIŞI
Sıra geldi çikolata sosunu pasta ile buluştırmaya.
- Dolaba kaldırdığınız kalıbın üzerine çikolata sosunu dökün ve üzerinin tamamını sos ile sıvayın.
- Çikolatanın donması için 10 dakika daha buzdolabında bekletin.
- Ardından dolaptan çıkarın ve dilimlere bölün.
- Dilerseniz ortasına antep fıstığı ekleyerek, bu şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!