BİTTER ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
Bitter çikolatalı kek malzemeler
- 110 gram bitter çikolata
- 125 gram hazır çiğ krema
- 175 gram kahverengi toz şeker
- 300 gram un
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı karbonat
- 115 gram tereyağı
- 200 gram toz şeker
- 2 adet büyük boy yumurta
- 1 paket vanilya
- 175 gram su
Kekin üstü ve arası için malzeme:
- 140 gram bitter çikolata
- 140 gram sütlü çikolata
- 225 gram hazır çiğ krema
BİTTER ÇİKOLATALI KEK YAPILIŞI
Orta boy bir tencerenin içine 110 gram bitter çikolatayı, kremayı ve kahverengi toz şekeri koyarak, kısık ateşte ocağın üstünde eritin. Erir erimez kaynatmadan altını söndürün ve bir kenara alın. Unu, tuzu, kakaoyu ve karbonatı beraberce bir kaba eleyin.
Yumuşamış yağı mikserle krema gibi oluncaya kadar çırpın. Sonra üzerine şekeri ekleyelim ve karıştırın. Yumurta sarılarını teker teker, vanilyayla beraber katın. Şimdi içine hazırladığınız unlu karışımı kaşık kaşık koyarak karıştırın, gerekirse yavaş yavaş suyu da ekleyin.
175 dereceye önceden ayarlanmış ve ısıtılmış fırında iki ayrı 23-25 santimetre çapındaki pasta kalıplarına bu hamuru paylaştırın. Sonra da 30 dakika kadar pişirin. Fırından alın, beş dakika daha pastaları soğutup, kalıplarını çıkarın.
Pastanın üstüne ve aralarına süreceğiniz krema için, bitter ve sütlü çikolatayı parçalayarak bir cezvenin içinde eritin. Eriyen çikolataları ateşten alıp, kremayı içine ekleyin. Birinci kekin üstüne ve etrafına bu karışımdan bir miktar koyup ve spatula ile her tarafına yayın. Sonra da ikinci keki üzerine koyup, kekin kenarlarını ve üstünü de çikolatalı karışım ile iyice kaplayın.
Buzdolabında 1 saat kadar bekletip, dilimleyerek servise sunun.