Böbrekleri iflas eşiğine getiriyor! Bir avuç zehir yiyormuşuz: Organları çürütüyor, beyni eritiyor

Herhangi bir şeyin fazlasına sahip olmak her zaman çok zararlıdır. Badem yemek vücudunuza sağlıklı yağlar sağlamaktan antioksidanlara, E vitaminine ve liflere kadar tonlarca fayda sağladığından insanlar bunları aşırı tüketme eğilimindedir. Bununla birlikte, ölçülü olmanın anahtar olduğunu ve besin açısından zengin gıdaları çok fazla yemenin bile ekstra sağlık yararları sağlamayacağını anlamak gerekir.

Herhangi bir gıda maddesinden maksimum faydayı elde etmek için denge gereklidir. Besin açısından zengin gıdaların aşırı tüketilmesi, sindirim rahatsızlığına ve genel sağlığa zarar verebilecek besin dengesizliklerine yol açabilir. Burada çok fazla badem tüketmenin neden olduğu bazı zararlara bakacağız.

AŞIRI DOZDA E VİTAMİNİ
E Vitamini, cildinizin, gözlerinizin ve bağışıklık sisteminizin sağlığını korumada çok önemli bir rol oynayan, yağda çözünen önemli bir vitamindir.

Badem iyi bir E vitamini kaynağıdır ve bunları dengeli bir beslenmenin parçası olarak tüketmek faydalıdır. Ancak aşırı dozda E vitamini toksisitesine neden olabileceğinden makul miktarlarda tüketilmelidir.

Mide krampları, ishal ve diğer sindirim sorunları gibi olumsuz sağlık etkilerine neden olabilir. E vitamini kanın pıhtılaşmasına müdahale edebileceğinden kanama riskinin artmasına bile yol açabilir. Artan toksisite, bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir ve bu da sizi enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getirir.

ARTAN AĞIRLIK
Badem, çok fazla kalori ve sağlıklı yağ içerdiğinden kilo alımına neden olabilir. Ne kadar kalori aldığınızı düşünmeden çok fazla badem yediğinizde, bu ekstra kaloriler kilo almanıza neden olabilir.

Bunun nedeni vücudunuzun ekstra kalorileri yağ olarak depolamasıdır. Bu nedenle sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak bademlerin tadını ölçülü bir şekilde çıkarmak önemlidir.

Lezzetli ve besleyici bir atıştırmalık olabilirler, ancak çok fazla yemek kalori ölçeğini değiştirebilir ve kaçınmak isteyebileceğiniz fazla kilolara yol açabilir. Unutmayın, sağlıklı bir kiloyu korumak söz konusu olduğunda denge çok önemlidir.

BÖBREK TAŞINA NEDEN OLABİLİR
Bademlerde oksalatlar bulunur; bunlar bitkilerde doğal olarak bulunan bileşiklerdir ve patojenlere karşı koruma gibi çeşitli amaçlara hizmet eden savunma mekanizmasının bir parçasıdır. Çok fazla badem yerseniz bu oksalatlardan daha fazlasını alırsınız.
Bu bileşikler böbreklerinizde birbirine yapışabilir ve böbrek taşları oluşturabilir. Bunlar acı verici olabilir ve kurtulmak için tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyulabilir. Bu nedenle bademlerinizin tadını ölçülü olarak çıkarın ve böbreklerinizle ilgili sorunlardan kaçınmak için aşırıya kaçmayın.

Bademlerin, çoğunlukla tüm bitki bazlı gıdalarda bulunan ve vücudunuzdaki kalsiyum, demir ve çinko gibi temel minerallerin emilimini etkileme potansiyeline sahip olan fitik asit adı verilen bir bileşiği içerdiğine inanılmaktadır.
Fitik asit sindirim sisteminizdeki bu minerallere bağlanarak vücudunuzun bunları emip kullanmasını zorlaştırabilir. Badem besleyici bir atıştırmalık olsa da, aşırı tüketimi genel sağlık için gerekli olan bu önemli minerallerin bulunabilirliğinin azalmasına yol açabilir. Dengeli bir beslenmeyi sürdürmek ve yalnızca tek bir besleyici gıda öğesinin aşırı tüketiminden kaynaklanan olumsuz etkilerden kaçınmak için çeşitli besin kaynakları aldığınızdan emin olmak önemlidir.

FINDIK ALERJİLERİ
Fındık alerjisi olan ve çeşitli fındık alerjisi olan bazı kişiler için badem tüketmek, kurdeşen, yüz şişmesi, nefes alma güçlükleri ve aşırı vakalarda yaşamı tehdit eden anafilaksi gibi semptomları içerebilen ciddi alerjik reaksiyonları tetikleyebilir

Bademlerin diğer alerjenik maddelerle temas etmesi durumunda da etkileşim meydana gelebilir ve bu da daha hafif hassasiyete sahip olanlar için bile risk oluşturur. Bu nedenle fındık alerjisi olan bireylerin bademden uzak durma konusunda dikkatli olmaları önemlidir.