PEKİ BÖLGESEL YAĞLANMANIN ÖNÜNE NASIL GEÇEBİLİRİZ?
Öncelikle vücudumuzu tanımalı ve bölgesel yağlanmanın nerelerde geliştiğini tespit edip o bölgelerdeki kasları çalıştıracak egzersizleri hayatımıza eklemeliyiz.
Besin pişirme yöntemlerimizi gözden geçirmeli, sağlıklı pişirme yöntemleri olan ızgara, fırın, sote, haşlama gibi pişirme yöntemlerini tercih etmeliyiz.
Boş kalori kaynağı olan fast food, abur cubur gibi paketli gıdaları hayatımızdan çıkarmalıyız.
Vücutta dehidrasyon ve ödem gibi sorunlara neden olarak iştah metabolizmasını bozan alkol tüketimine dikkat etmeliyiz. Alkol yağ olarak depolandığı için tüketiminde aşırıya kaçılmaması önem arz etmektedir.