BOŞNAK MANTISI NASIL YAPILIR?
Boşnak mantısı, yapmak içi öncelikle mantı hamurunu hazırlamak gerekir. Sonrasında şekil vermek ve pişirdikten sonra da yemek mümkündür.
Boşnak Mantısı Tarifi ve Yapılışı?
Boşnak mantısı yapmak için öncelikle hamurunu hazır hale getirmek gerekir. Elenmiş olan unu tuz ve su ile hamur haline getirmek gerekir. 4 kişilik bir mantı için yaklaşık 1 kg undan hamur yoğurmak gerekir. Hamuru yoğururken ılık su kullanmak oldukça önemlidir. Hamuru hazır hale getirdikten sonra bezelere ayırmak ve sonrasında üzerine nemli bir bez sererek dinlenmeye bırakmak gerekir.
Hamur dinlendikten sonra bezeleri açmak ve incelttiği kadar inceltmek gerekir. Hamur ne kadar ince bir hale getirilirse Boşnak mantısı o kadar güzel olur. Bu nedenle en önemli unsur hamurun güzel olmasıdır. Hamur dinlenirken kıyma, soğan, tuz, karabiber ve yağ ile iç harcı hazırlamak gerekir.