BROWNİE YAPMANIN PÜF NOKTASI
Çikolatayı tereyağının sıcaklığında güzelce eritmeye özen gösterin. Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra eritilmiş tereyağlı çikolatayı içerisine azar azar ilave edin. Harcın içerisine dilerseniz fındık, ceviz, badem gibi kuru yemişlerden ya da vişne, çilek gibi kırmızı meyvelerden ilave edebilirsiniz.
BROWNİE PİŞİRME ÖNERİSİ
Eğer brownie'nin çok nemli kalmasını istiyorsanız 160 derecede 30 dakikadan daha fazla pişirmeyin. Ancak daha kuru kıvamlı seviyorsanız 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında üzeri hafif çatlamaya devam edecektir.
BROWNİE YAPILIŞI
- Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.
- Eridiği gibi ocaktan alın ve tereyağınız henüz sıcakken parça parça böldüğünüz çikolataları içerisine aktarın.
- Tereyağının sıcağı ile erimesini sağlayın.
- Bir kabın içerisine yumurtaları alın, şekeri de ilave ederek güzelce çırpın.
- Çırpılan şekerle yumurtaların üzerine azar azar tereyağlı çikolatalı karışımı aktarın ve güzelce çırpmaya devam edin.
- Tüm karışımı ekleyip çırptıktan sonra un ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin.
- Spatula yardımıyla tüm malzemeleri birbirine güzelce yedirin.
- Ardından yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş 20 cm'lik kare kek kalıbına hazırladığınız karışımı aktarın.
- 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
- Üzeri hafif çatlak bir görünüm alınca fırından çıkarın ve oda sıcaklığında en az 1 saat kadar dinlendirin.
- Dinlendikçe kıvamı güzelleşecektir.
- Dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.