Yaptığımız supangle'nin içinde çok fazla bağlayıcı madde olmadığı için kıvamı biraz ıslak kalacaktır. Bu kıvamın ıslaklığını en son aşamada içine ekleyeceğimiz çikolata parçaları ile bağlayacağız. Bunun için aşağı yukarı yarım bardak kadar bitter veya damla çikolata kullanacağız ve bu çikolatayı son aşamada eriteceğiz. Hazırsanız, tarifi hazırlamaya başlıyoruz!
SUPANGLE İÇİN MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı buğday nişastası (un vb. bir ürün değil, buğday nişastası olmalı)
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı bitter damla çikolata
- Dilerseniz 1 yemek kaşığı kadar tereyağı (Tereyağı supangle'nın parlaklığını artırır ve daha yoğun bir kıvam almasını sağlar)
- Alt taban için kek, bisküvi veya brownie parçaları