Vitamin ve minerallerle dolu olan baklagiller doğurganlığı artırır ve yumurtlamayı kolaylaştırır. Damak zevkinize göre mercimek, nohut, soya bezelye gibi gıdaları gebelik öncesinde tüketebilirsiniz. Yağsız süt ve diğer az yağlı sütlü yiyecekler, hormonal dengesizliklere neden olduğu için gebe kalma ihtimalini düşürebilir. Ancak tam yağlı süt ürünleri hormonları düzenlemeye ve yumurtlamaya yardımcı olacağından gebelik öncesinde tüketilmesi doğurganlığı yükseltir. Tam tahıllı ekmek, tahıl, makarna, kahverengi pirinç gibi tam tahıllı gıdalar da hormonal seviyelerin düzenlenmesine yardımcı olur. Mineral ve folik asit açısından zengin olan tahıllar doğurganlığı artıran önemli gıdalardandır. Yara, iyileşmesi, kas yapımı kemik sağlığı gibi pek çok konuda faydalı olduğu bilinen yumurta aynı zamanda gebelik öncesinde de etkilidir. Yüksek protein, D vitamini ve vitamin içerdiği için rahatlıkla tüketilebilir. Fındık, yumurta ve spermdeki DNA'nın korunmasına yardımcı olmak için E vitamini ve diğer sağlıklı yağları içerir. Fazla kalori almadan doğurganlığınızı yükseltmek istiyorsanız fındığı tercih edebilirsiniz. Yukarıda sayılan gıdaların yanı sıra takviyeler de oldukça faydalıdır. Gebelik öncesinde, sırasında ve sonrasında rahatlıkla kullanabilirsiniz. D vitamini üreme hormonlarının sentezlenmesinde önemli rol oynar. Bebeklerin gelişiminde etkili olduğu için gebelik öncesinde takviyeye başlanması gerekir. Patates, yumurta, balık gibi gıdalarla D vitamini ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Omega-3 gebelik öncesinde alınmaya başlandığında bebeğin bağışıklığının güçlenmesini sağlar. Somon, uskumru, ceviz semizotu gibi gıdalar yüksek Omega-3 içerir. B grubu vitaminler yumurtlama işlemini kolaylaştırır. Özellikle B6 vitamini gebeliğin tutunmasında önemli rol oynayan, düşüklerin ve erken doğumların engellenmesi amacıyla sıkça reçete edilen bir vitamin çeşididir. Hayvansal gıdalar, et ve süt ürünlerinde B vitamini bulunur. Çinko hem sperm kalitesini ve hareketliliğini artırır. Kadınlar için de önemli bir mineral olduğundan gebelik döneminde kullanılması faydalıdır. Kırmızı et, kabak çekirdeği fasulye gibi gıdalar çinko içerir.