Sahurun son saatlerinde yiyin
-Migren hastaları sahura kalkmadan tüm gün aç dolaştıkları takdirde, ‘açlığa’ bağlı migren atakları gelişebiliyor. Bunun nedeni ise açlık ile susuzluğun vücutta stres yaratması ki bu da tansiyonun yükselmesine yol açabiliyor. Kan basının yükselmesine bağlı olarak da şiddetli baş ağrısı ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla baş ağrısından korunmak için mutlaka sahura kalkın ve uzun saatler aç kalmamanız için yemeğinizi son saatlerinde yiyin.
Protein tercih edin
– Sahurda şekerli besinler tüketmek yerine proteinden zengin olanları tercih edin. Yenilen şekerli besinler metabolizmayı hızlandıracağından proteinli besinleri tercih etmek tokluk süresini uzatıyor.
Migreninizi tetikleyen besinlerden uzak durun
-Fıstık, incir, süt ürünlerinden yoğurt, peynir gibi besinler migreni tetiklediği için bunlardan uzak durmanızda fayda var.