Başta Fransa ve Avrupa olmak üzere dünyanın hemen hemen her yerinde sevilerek tüketilen kruvasanın ilk ortaya çıkışının 17. Yüzyıl'a dayandığı rivayet ediliyor. Üstelik bu hikaye Osmanlı dönemine dayanıyor...
Rivayet bu ya, 17. Yüzyıl'da Osmanlı’nın başarısızlıkla sonuçlanan Viyana kuşatması sonrasında Viyanalı fırıncılar kutlama için kipferl adlı geleneksel Avusturya hamur işini Osmanlı sancağındaki hilalden esinlenerek hilal şeklinde yapmaya başlıyor ve bunları satışa sunuyor.
Bu çörekler kısa zamanda öyle popüler oluyor ki, sadece Avusturya'nı başkenti Viyana'da değil, ülkenin dört bir yanında en sevilen kahvaltılıklar arasında giriyor.
Ardından kruvasan'ın ünü ülke sınırlarını aşıyor. Zamanla Fransa’ya gelen kruvasan kraliçe Marie Antoinette’in de en sevdiği yiyeceklerden biri haline geliyor. Bunun sonucu olarak Fransız fırıncılar tarafından reçetesi iyice geliştiriliyor ve dünya kruvasan'ı daha çok Fransız lezzeti olarak tanımaya başlıyor.