Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı mantar (400 gr)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 dal taze soğan
- 2-3 dal maydanoz
- 1 dal taze kekik (Veya 1 çay kaşığı kuru kekik)
- 1 kutu krema
- 1-1.5 lt tavuk suyu veya su
Kremalı Mantar Çorbası Yapılışı
Mantarları soyup dilimleyin. Zeytinyağında çok ufak doğranmış soğanı soteleyin iyice yumuşasın. Tereyağı ilave edin. Eriyince ufak doğranmış sarımsağı ekleyin.
Mantarları ilave edip yüksek ateşte kavurun. Ateş kısık olursa mantar suyunu salar. Ateşi kısıp mantarlara un ilave edin ve kavurun.
Yavaş yavaş tavuk suyu veya su ilave etmeye başlayın ve devamlı karıştırın topak kalmasın. Hepsini tek seferde dökerseniz topaklaşabilir.
Dilediğiniz kıvama gelince kısık ateşte kapağı kapalı 10 dk pişirin. Kremayı bir kaba alın ve 2 kepçe kadar sıcak çorbadan ilave edip karıştırın.
Çorbaya bu karışımı ilave edip karıştırın. Tuz karabiber kekik ilave edin.
Kaynama noktasına gelince altını kapatın. Ufak doğranmış maydanoz ve taze soğan ilave edin. Afiyet olsun.