Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ayran aşı çorbası tarifi, nugget tarifi, fırında baharatlı patates kızartması tarifi, kadayıf sarma tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ayran aşı çorbası malzemeler1 su bardağı buğday veya karabuğday1/2 su bardağı nohut500 g süzme yoğurt6 su bardağı su1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı naneServis için;1 çay kaşığı kırmızı pulbiber1/4 demet dereotu ve taze naneAYRAN AŞI ÇORBASI YAPILIŞIKarabuğday ve nohudu bir gece öncesinden ıslayın.Nohut ve karabuğdayı pişene kadar orta ateşte haşlayın.Haşlama sularını mineral vitamin açısından zengin olduğu için dökmeyip çorba yapımında kullanın.Çorbaya kıvam ve lezzetini verecek süzme yoğurdu, pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.Haşlanan nohut ve karabuğdayı birleştirip hafifçe karıştırın.Karabuğday ve nohut piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakınSoğuyan bu karışımı, süzme yoğurt ve nane ekleyerek karıştırın. Nugget malzemeler600 gram tavuk göğsüYarım çay kaşığı tuzKarabiber5 yemek kaşığı un2 adet yumurta1 yemek kaşığı süzme yoğurt3 yemek kaşığı mısır nişastası5 yemek kaşığı galeta unuYarım su bardağı ayçiçeği yağıNUGGET YAPILIŞITavuk göğüslerinin varsa derisini ve yağını ayıklayın.Tavukları kare şeklinde parçalara bölün.Üstlerine tuz ve karabiber serptiğiniz tavukları iyice harmanlayıp lezzetlendirin.Mısır nişastası ve unu bir tabakta karıştırın.Yumurtaları ve yoğurdu derin bir kasede çırpın.Galeta ununu da bir başka kaba alın.Sıvı yağı tavada kızdırın.Tavukları önce un-nişasta karışımına, sonra yoğurt-yumurta karışımına son olarak da galeta ununa bulayın.Tavukları kızdırdığınız yağa atıp altın rengi olana kadar güzelce kızartın.Tavukları yağdan alıp kağıt havlu serdiğiniz tabakta fazla yağı süzülene kadar dinlendirip soğumadan servis edin. Fırında baharatlı patates malzemeler3 adet büyük boy patates4 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı toz kırmızı biber2 diş rendelenmiş sarımsak1 tatlı kaşığı kekik2 dal biberiye1 çay kaşığı karabiberFIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI YAPILIŞIBir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır. Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.Patatesler soyulur ve yıkanır. Elma dilimi şeklinde kesilir. Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir.Her yerine gelecek şekilde dağıtılır. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Kadayıf sarma tatlısı malzemeler650 gram kadayıf400 gram yakın çekilmiş ceviz (ne çok ince nede çok iri çekilecek)Kadayıf sarma üzeri için200 gram margarin100 gram tereyağıKadayıf sarma şerbeti için6 su bardağı şeker6 su bardağı suYarım limon1 kaşık margarin (parlak olması için)KADAYIF SARMA YAPILIŞIİlk önce şerbeti hazırlayın.Sarma işlemine başlamadan önce kadayıfları tel tel oluncaya dek didikleyip yeteri kadarını avuç içine alıp cevizini de koyup yaprak sarması sarar gibi sarın.Margarinle yağlanmış tepsiye sarma işlemi bitip tepsi doluncaya kadar devam edin.Daha sonrada margarini ve tereyağını pembeleşinceye kızartıp her birinin üzerine kaşık kaşık döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırına verin. Kızarmaya yaklaşınca derecesini 150 ye düşürün.Nar gibi kızarınca da fırından çıkartıp, ılımasını bekledikten sonrada önceden hazırlanan şerbetini ılık olarak dökün.Eğer siz hemen yapıp pişirdikten sonra dökmek isterseniz de tatlıda şerbeti de eli yakmayacak şekilde ılık olacak. Şerbetin koyuluğu da şerbet kaynarken belli bir süre sonra kabarcıklanmaya başlar işte o an kaşığı şerbete sokup çıkardıktan sonra kaşıkta kalan şerbet kaşığa bulaşıyorsa olmuş demektir.