Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ayran aşı çorbası tarifi, tavada pratik su böreği tarifi, mercimek köftesi tarifi ve padişah tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ayran aşı çorbası malzemeler1 su bardağı yarma (buğday)1 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)1 çay bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)Karıştırılmış 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı su1 küçük soğan (ince doğranmış)1 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı tuzAYRAN AŞI ÇORBASI YAPILIŞIYarma, buğday ve kuru fasulyeyi bol su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Suyun bir kısmı pişirme sırasında buharlaşacağı için suyu baştan bol koymak önem taşıyor.Bakliyatlar pişince yoğurt, un, su karışımını önce sıcak çorbadan ekleyip yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak çorbaya ilave edin.Tuzu da eklemeyi unutmayın.Karıştırarak pişirmeye devam edin, kıvamı eğer çok koyu olduysa su eklenebilir.Ayrı bir kapta soğanı tereyağı ile kavurun. İçine kuru nane ekleyip yanmasına izin vermeden çorbaya ekleyin.Karıştırıp bir taşım kaynatınca çorba hazır olacaktır.Eğer istenirse bahar aylarında doğadan toplanan kuzukulağı, pazı, semizotu gibi pek çok yabani ot ince doğranarak bu çorbaya yeşillik olarak eklenebilir. Tavada pratik su böreği malzemeler3 yufka125 g margarin ya da tereyağıYeteri kadar peynirMaydanozSoğuk suAz sıvı yağ1 adet yumurtaTAVADA PRATİK SU BÖREĞİ YAPILIŞIPeyniri rendeleyerek küçük küçük kestiğiniz maydanozla karıştırın, iç harcınızı hazırlayın.Daha sonra margarini eritip ılıyınca içine yumurtayı ekleyip iyice karıştırıyoruz.1 yufkayı tezgaha serip fırça ile her tarafına sürüyoruz.Sonra ortadan ikiye bölüp peyniri serpiyoruz.Ucundan kesilen tarafa doğru rulo olarak sarıyoruz.Teflon tavaya ortadan başlayarak doluyoruz, diğer yufkalara da aynı işlemi yaparak doluyoruz.Bitince hafifçe üstüne bastırıyoruz.Üzerini hafif geçecek kadar soğuk su ekleyip 5 dk kadar bekliyoruz.Daha sonra elimizle tutarak tavadan fazla suyu döküyoruz.Üzerine ve kenarlara sıvı yağ gezdirip önce orta ateşte, hafif kızarınca düşük ateşte pişiriyoruz.Bir tepsi ya da tava yardımıyla ters çeviriyoruz. Diğer tarafı da kızartıyoruz. Mercimek köftesi malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1,5 su bardağı ince köftelik bulgur1 baş kuru soğan1 demet maydanoz2-3 yemek kaşığı sıvı yağ1 demet taze soğan2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık kullanabilirsiniz)3 su bardağı su (gerekirse yoğurma aşamasında biraz daha eklenebilir)Yeteri kadar tuzKimyonPul biberKarabiberMERCİMEK KÖFTESİ YAPILIŞIMercimek köftesi yapmak için mercimekler yıkanır ve uygun bir tencereye alınarak, üzerini 3 su bardağı su ilave edilir. İyice yumuşayıncaya kadar haşlanır.Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir.Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğan sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine salça ilave 1-2 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.Yarım saat dinlenen mercimeklere, kavurduğumuz salçalı soğan eklenir ve el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde, güzelce yoğurulur.İyice karışan köfte harcına tuz ve baharatlar ilave edilerek, tekrar yoğrulur.Son olarak ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış yeşil soğan ilave edilir. Malzemelerin güzelce karışması sağlanırKöfte harcı biraz soğuduktan sonra, bütün malzemeler el ile yoğrularak yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır.Köftelere şekil verilerek, marul veya roka yaprakları üzerine dizilir. Padişah tatlısı malzemeler125 gram tereyağı ya da margarin2 çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta1 çay bardağı galeta unu1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz2 çay bardağı hindistan cevizi1 paket kabartma tozu2,5 su bardağı unŞerbeti için;2 su bardağı toz şeker2 su bardağı su1 çay bardağı pekmez3-4 damla limon suyuPADİŞAH TATLISI YAPILIŞIŞerbet için; şeker ve suyu ocağa al kaynayınca limon ekle ve 5 dakika daha kaynatın.Pekmezi ekleyip karıştırın, şerbet hazır soğumaya bırakın.Hamur için yumurtayı kaba alın ve güzelce köpürene kadar çırpın, köpürmesi önemli yumurta kokmaması için.Sıvı yağ, katı yağ ekleyip karıştırın.Ardından kalan tüm malzemeyi kaba alıp karıştırın, güzelce özleşene kadar yoğurun.Tezgaha hamurunu alın uzun ince şekil ver kesin.Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey hindistan cevizi ve galetanın taneli yapısından hamur kum gibi ayrılabilir bu pişince kıyır kıyırlık katması için hamur olmaması için eklenen malzemedir.Şekil verirken kenardan el ile bastırın çatlamasına izin vermeden şekil verin.Yağlı kağıt sermiş olduğun fırın tepsine dizin.180 derece önceden ısıtılmış fırına atın.20-30 dakika piştikten sonra fırından alın.İlk sıcaklığı gidince kepçeyle yavaş yavaş şerbetini ekleyin.