'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (01 Aralık 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tarhana çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, havuç tarator tarifi ve profiterol tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda tarhana çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, havuç tarator tarifi ve profiterol tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

TARHANA ÇORBASI TARİFİ
Tarhana çorbası malzemeler
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.
- 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.
- 3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).
- 5 su bardağı suyu ilave edin.
- Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.
- Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.
- 15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.

PIRASA YEMEĞİ TARİFİ
Pırasa yemeği malzemeler
- 1 kg pırasa
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kg kemikli kuzu etinin haşlanmış suyu (4 su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
PIRASA YEMEĞİ YAPILIŞI
- Öncelikle 1 kg kemikli eti 1,5 litre su ile 40 dakika haşlayıp suyunu hazırlayın.
- 1 kg pırasayı verev doğrayın.
- Tencere içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı biber salçasını alın.
- Salçayı ezdikten sonra 1 kg pırasayı ve 1 adet havucu ekleyip 10 dakika kavurun daha sonra 1 su bardağı haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın.
- Üzerine 4 su bardağı haşlanmış et suyunu ekleyip 1 tatlı kaşığı tuz atın ve pişmeye bırakın.
- Pişmesine 5 dakika kala limon suyunu ekleyin, yemek servise hazır.

HAVUÇ TARATOR TARİFİ
Havuç tarator malzemeler
- 6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
- 3 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
HAVUÇ TARATOR YAPILIŞI
- Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.
- Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.
- Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.
- 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır.
- Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.
İpucu
- Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir.
- Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır.
- Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.

PROFİTEROL TARİFİ
Profiterol malzemeler
Profiterol hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 3 adet büyük yumurta
- 1/ 2 paket margarin
Profiterol kreması için:
- 3 yemek kaşığı un
- 500 ml. süt
- 1 paket vanilin
- 1 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı toz şeker
Çikolata sosu için:
- 200 gram krema
- 220 gram bitter çikolata
PROFİTEROL YAPILIŞI
- Profiterol kreması için; Sos tenceresine 1.5 çay bardağı toz şeker ve 2.5 su bardağı sütü ekleyin.
- Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyerek orta ateşte pişirin.
- Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun.
- Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın.
- Üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın.
- Hamur toparlandığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
- Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek yedirin.
- Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde, 15 dakika daha dinlendirin.
- Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Aralarında boşluk bırakın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin.
- Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
- Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla küçük delikler açın.
- Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun.
- Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın.
- Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın.
- İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin.
- Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde gezdirin.