Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda tarhana çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, havuç tarator tarifi ve profiterol tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz tarhana1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)1 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı kırmızı biberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).5 su bardağı suyu ilave edin.Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Pırasa yemeği malzemeler1 kg pırasa1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı biber salçası1 adet havuç1 su bardağı haşlanmış nohut1 kg kemikli kuzu etinin haşlanmış suyu (4 su bardağı)1 tatlı kaşığı tuzYarım limon suyuPIRASA YEMEĞİ YAPILIŞIÖncelikle 1 kg kemikli eti 1,5 litre su ile 40 dakika haşlayıp suyunu hazırlayın.1 kg pırasayı verev doğrayın.Tencere içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 yemek kaşığı biber salçasını alın.Salçayı ezdikten sonra 1 kg pırasayı ve 1 adet havucu ekleyip 10 dakika kavurun daha sonra 1 su bardağı haşlanmış nohudu ekleyip karıştırın.Üzerine 4 su bardağı haşlanmış et suyunu ekleyip 1 tatlı kaşığı tuz atın ve pişmeye bırakın.Pişmesine 5 dakika kala limon suyunu ekleyin, yemek servise hazır. Havuç tarator malzemeler6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç3 diş sarımsak1,5 su bardağı yoğurt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuzHAVUÇ TARATOR YAPILIŞIRendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür.Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur.Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir.4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır.Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.İpucuSarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir.Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır.Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir. Profiterol malzemelerProfiterol hamuru için:1 su bardağı un1 su bardağı su3 adet büyük yumurta1/ 2 paket margarinProfiterol kreması için:3 yemek kaşığı un500 ml. süt1 paket vanilin1 adet yumurta1.5 çay bardağı toz şekerÇikolata sosu için:200 gram krema220 gram bitter çikolataPROFİTEROL YAPILIŞIProfiterol kreması için; Sos tenceresine 1.5 çay bardağı toz şeker ve 2.5 su bardağı sütü ekleyin.Ardından 1 adet yumurta ve 3 yemek kaşığı unu ekleyerek orta ateşte pişirin.Koyulaşan profiterol kremasına, 1 paket vanilin ekleyin ve tekrar karıştırın.Profiterol kremasını ocaktan alarak oda sıcaklığında soğutun.Krema soğuduğunda sıkma poşetine alarak 1 saat buzdolabında dinlendirin.Profiterol hamuru için; 125 gram margarini ve 1 su bardağı suyu tencerede kaynatın.Üzerine 1 su bardağı un ekleyerek topaklanmaması için karıştırın.Hamur toparlandığında ocaktan alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 15 dakika dinlendirin.Hamura 3 adet yumurtayı tek tek ekleyerek yedirin.Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde, 15 dakika daha dinlendirin.Hamurdan 1 tatlı kaşığı kadar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Aralarında boşluk bırakın.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında profiterol hamurunu 40 dakika pişirin.Profiterol hamurları piştiğinde, 10 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.Profiterol hamurunun alt kısımlarında bıçakla küçük delikler açın.Bu delikten, hazırladığınız profiterol kremasını sıkarak içini doldurun.Çikolata sosu için; Bitter çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın.Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın.İçini doldurduğunuz profiterolleri üst üste dizin.Hazırladığınız çikolata sosunu profiterollerin üzerinde gezdirin.