Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size toyga çorbası tarifi, köri soslu tavuk tarifi, pirinç pilavı tarifi ve kazandibi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ MALZEMELERYarım su bardağı yarma1 su bardağı süzme yoğurt2 yemek kaşığı un1 yumurta sarısı1 su bardağı haşlanmış nohut6 su bardağı suTuzÜzeri için2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kuru naneTOYGA ÇORBASI YAPILIŞISüzme yoğurt, un ve yumurta tencereye alınır üzerine bir su bardağı kadar su dökülerek çırpılır.Sonrasında kalan 5 bardak su da tencereye eklenerek ocağa alınır.Yarma da eklenerek kaynayana kadar sürekli karıştırılır.Kaynadıktan sonra yarmalar pişene kadar arada karıştırılıp hem çorbanın kıvamı kontrol edilir hem de yarmaların tencerenin tabanına yapışmaması sağlanır.10-15 dk. kadar sonra nohut ilave edilerek yarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir.Çorba piştikten sonra küçük bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenerek karıştırılır. Hazırlanan yağ çorbaya eklenerek karıştırılır.Çorbanın kıvamı koyu ise su ilavesi yapabilirsiniz. Köri soslu tavuk malzemeler600 gram kuşbaşı tavuk göğsü2 yemek kaşığı sıvı yağKöri soslu tavuk sosu için:1 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı soğuk süt1/2 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı köri1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuzKÖRİ SOSLU TAVUK YAPILIŞIBir tavada yağı kızdırın. Kuşbaşı doğranmış 600 gram tavuk göğsünü aktarın.Suyunu çekip renk alana kadar pişirin. Ayrı bir tavada köri sosunu hazırlayın.Tereyağını tavada eritin. Unu üzerine ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine sütü ekleyin ve unun toparcıklanmaması için çırpıcıyla karıştırın.Yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi katın.Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin.Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün. Sıcak servis edin. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ayçiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç1,5 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Kazandibi malzemeler1 litre süt1 su bardağı (200 gr) şeker1 tavuk göğsü (pişmişinden 75 gr kullanılacak- tel tel ayrılmış 2 avuç)400 gr sübyeSübye malzemeler250 gr kırık pirinç400 ml suKAZANDİBİ YAPILIŞIKazandibini yapmak için bir gece öncesinden 250 gram pirincin üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup bekletin. Daha sonra bu su sübye yapımı için kullanılıyor.1 tavuk göğsünü düdüklü tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip düdüklü tencerede kilitlendikten sonra 12 dakika haşlayın.Normal tencere de yapıyorsanız 25-30 dakika haşlayın. Süreler tavuğun tiftiklenmesi için önemli.1 gece suda bekletilmiş pirinci suyu ile blender yardımıyla 2-3 dakika, pürüzsüz oluncaya kadar çekin.Daha sonra 400gr sübyeyi en ince süzgeçten geçirerek tencereye koyun.Geri kalan sübyeyi diğer sütlü tatlılarınız için saklayabilirsiniz. Bu kullanılan nişasta orijinal tariflerin olmazsa olmazıdır.Haşlanan tavuğu sıcakken çatalla tel tel ayırın.Mümkün olduğunca ince ayırmaya özen gösterin. Haşlanmış tavuğun 75 gramı yani 2 avuç kadarı kazandibi yapımı için yeterli olacaktır.Sübyenin (nişasta) üzerine 1 litre sütü ekleyin ve 5-10 dakika kaynatın. Ardından incelttiğiniz tavukları içerisine ekleyin.Ardından 15 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Tahta kaşık kullanımı muhallebi kıvam aldıkça tavukların incelmesine yardımcı olur.Muhallebi karışımının içerisine 1 su bardağı şekeri ekleyip 10 dakika kısık ateşte çırparak pişirmeye devam edin.Muhallebiyi ocaktan alın ve mümkünse metal bir tepsiye veya ısıya dayanıklı cam bir tepsiye muhallebiden bir parça dökün ince bir tabaka halinde yayın.Ocağın üzerinde kısık ateşte her tarafını eşit şekilde açılamamasına dikkat ederek yakın.Yakarken önce karamel kokusu gelmeli ardından çok hafif acı kokusu gelemeye başlayınca yakma işlemi tamamlanmış demektir.Ardından kalan muhallebiyi üzerine dökün.Oda sıcaklığında yarım saat bekletin, ardından buzdolabına koyun.Dilimlemeden önce bıçağınızı biraz ıslatmanız daha rahat servis etmenize yardımcı olur.