Bugünkü menümüzde yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kabak çorbası tarifi, ıspanak yatağında limonlı levrek tarifi, beşamel soslu sebze graten ve hem pratik hem lezzetli "kolay tiramisu" tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
KABAK ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
- 3 adet orta boy kabak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)
- Zeytinyağı
- Tuz, istenilen karabiber dereotu, nane gibi baharatlar
- Bir tatlı kaşığı kadar tereyağı
- 1 bardak süt
KABAK ÇORBASI YAPILIŞI
- Tüm sebzelerin kabuklarını soyun ve kuru soğan dahil, iri iri doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.
- Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz ancak çok fazla su koymayın)
- Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin.
- Ardından yavaş yavaş sütü ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra 1 kaşık tereyağı ekleyin ve kaynatmadan, kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın.
- Ardından dilediğiniz baharatları katın. Ancak tuzu kontrollü bir şekilde ekleyin. Çünkü yeşil kabak çok fazla tuz kaldırmaz.
- Sıcak olarak servis edin.