Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yayla çorbası, kuru fasulye tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve şekerpare tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Zeytinyağlı kuru fasulye malzemeler1 su bardağı kuru fasulye1 baş soğan1 yemek kaşığı salça1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karbonat (Islatmak için)1 çay kaşığı tuz (Islatmak için)ZEYTİNYAĞLI KURU FASULYE YAPILIŞI1 su bardağı kuru fasulyeyi, 1 çay kaşığı tuz ve karbonatla suda ıslatarak 1 gece bekletin.Soğanları küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Sonra salçayı ilave edin.Birkaç kez karıştırdıktan sonra yıkayıp, süzülen fasulyeleri ilave edin.Üstünü gecene kadar sıcak su koyun. Tuz ilave edin.Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Yumuşadıysa kapatın. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun. Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Şekerpare malzemeler3 su bardağı un3 çay bardağı pudra şekeri2 adet yumurta250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin1 çay bardağı irmik2 paket kabartma tozu1 çay kaşığı vanilyaÜzerine:FındıkŞerbeti için:3 su bardağı toz şeker2 su bardağı suYarım limonun suyuŞEKERPARE YAPILIŞIUnu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın.Pudra şekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı unun ortasındaki boşluğa koyun. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan elinizle yoğurun.Daha sonra unu da karıştırın ve tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ortalarına fındık batırın.Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15 dakika, pişirin.Daha sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın.Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin.Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika bekletin.Daha sonra servis yapın.