Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ayran aşı çorbası tarifi, etli ekmek tarifi, soğan salatası tarifi ve padişah tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ayran aşı çorbası malzemeler1 su bardağı yarma (buğday)1 su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)1 çay bardağı kuru fasulye (önceden ıslatılmış)Karıştırılmış 1 su bardağı süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı su1 küçük soğan (ince doğranmış)1 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı tuzAYRAN AŞI ÇORBASI YAPILIŞIYarma, buğday ve kuru fasulyeyi bol su ile iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Suyun bir kısmı pişirme sırasında buharlaşacağı için suyu baştan bol koymak önem taşıyor.Bakliyatlar pişince yoğurt, un, su karışımını önce sıcak çorbadan ekleyip yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak çorbaya ilave edin.Tuzu da eklemeyi unutmayın.Karıştırarak pişirmeye devam edin, kıvamı eğer çok koyu olduysa su eklenebilir.Ayrı bir kapta soğanı tereyağı ile kavurun. İçine kuru nane ekleyip yanmasına izin vermeden çorbaya ekleyin.Karıştırıp bir taşım kaynatınca çorba hazır olacaktır.Eğer istenirse bahar aylarında doğadan toplanan kuzukulağı, pazı, semizotu gibi pek çok yabani ot ince doğranarak bu çorbaya yeşillik olarak eklenebilir. Etli ekmek malzemelerÜzeri için400 gram yağlı dana kıyma1 soğan1 domates3-4 dal maydanozTuzKarabiberKırmızı pul biberHamuru için500 gram un1 çay kaşığı yaş maya350 gram ılık su1 tatlı kaşığı tuzAçmak için1 su bardağı unETLİ EKMEK YAPILIŞIHamuru için, unu geniş bir yoğurma kabına alın.Ortasını açarak havuz yapın ve yaş maya, su, tuz ilave edin.Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 45-50 dakika dinlendirin.İç harcı için kıymayı bir karıştırma kabına alın.Rendelediğiniz soğanı, küp doğradığınız domatesi ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin.Tuz ve baharatlarla tatlandırıp karıştırın. Mayalanan hamuru 8 eşit bezeye ayırın.Bezelerin üzerine un serperek bir merdane yardımı ile hazır yufka inceliğinde açın.Üzerlerine kıymalı harçtan koyup, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 8-10 dakika pişirin.Fırından alıp dikdörtgen parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Sıcak servis yapın. Sumaklı soğan salatası malzemeler1 adet kırmızı soğan(piyazlık doğranmış)1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı sumak1/2 demet doğranmış maydanozSUMAKLI SOĞAN SALATASI YAPILIŞIPiyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, 1 çay kaşığı tuz ile ovarak öldürün.Üzerine sumak ve doğranmış maydanozu da ekledikten sonra güzelce karıştırın. Padişah tatlısı malzemeler125 gram tereyağı ya da margarin2 çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta1 çay bardağı galeta unu1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz2 çay bardağı hindistan cevizi1 paket kabartma tozu2,5 su bardağı unŞerbeti için;2 su bardağı toz şeker2 su bardağı su1 çay bardağı pekmez3-4 damla limon suyuPADİŞAH TATLISI YAPILIŞIŞerbet için; şeker ve suyu ocağa al kaynayınca limon ekle ve 5 dakika daha kaynatın.Pekmezi ekleyip karıştırın, şerbet hazır soğumaya bırakın.Hamur için yumurtayı kaba alın ve güzelce köpürene kadar çırpın, köpürmesi önemli yumurta kokmaması için.Sıvı yağ, katı yağ ekleyip karıştırın.Ardından kalan tüm malzemeyi kaba alıp karıştırın, güzelce özleşene kadar yoğurun.Tezgaha hamurunu alın uzun ince şekil ver kesin.Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey hindistan cevizi ve galetanın taneli yapısından hamur kum gibi ayrılabilir bu pişince kıyır kıyırlık katması için hamur olmaması için eklenen malzemedir.Şekil verirken kenardan el ile bastırın çatlamasına izin vermeden şekil verin.Yağlı kağıt sermiş olduğun fırın tepsine dizin.180 derece önceden ısıtılmış fırına atın.20-30 dakika piştikten sonra fırından alın.İlk sıcaklığı gidince kepçeyle yavaş yavaş şerbetini ekleyin.