Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda ezogelin çorbası tarifi, ıspanaklı krep sarma tarifi, kavurma tarifi ve çikolatalı tahinli kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ezogelin çorbası malzemeler2 çay bardağı mercimek3 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı bulgur1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağı6 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuzEZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞISıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın.3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun.Kavrulan sosunuzu ocaktan alın.Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Ispanaklı krep sarma malzemeler700 gram ıspanak1 adet büyük boy kuru soğan3-4 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmız pul biber1 tatlı kaşığı tuz (silme)Krep için;2 su bardağı sütYarım su bardağı su1,5 su bardağı un2 adet yumurtaYarım çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı sıvı yağBeşamel sos için ;2 su bardağı süt2 yemek kaşığı tereyağı1,5 yemek kaşığı un1 çay kaşığı tuz (silme)Yarım çay kaşığı karabiberÜzeri için;1 kase rendelenmiş kaşar peyniriISPANAKLI KREP SARMA YAPILIŞIİlk olarak krepleri hazırlayın. Bunun için bir kaba bütün malzemeleri alarak iyice çırpın daha sonra yağlanmış tavaya bir kepçe dökerek önlü arkalı çevirerek pişirin.İç harcı için ıspanakları detaylıca yıkayın süzdürüp doğrayın.Tavaya yağı ve soğanı alıp kavurun ıspanakları ilave edin, tuzu ve baharatı ilave edin suyunu çekene kadar kavurun, kenara soğumaya bırakın.Kreplerden bir tanesini tezgaha serin içerisine ıspanaklı harçtan bir kaşık ilave edin kenarlarından katlayarak sarın.Beşamel sos için; tavada yağı eritin, unu ekleyip kavurun.Süt ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın, kaynama kıvamına geldikten sonra altını kapatıp kreplerin üzerine gezdirin.En son kaşar peyniri serpip fırına verin, üzerleri kızarana kadar pişirin. Kavurma malzemeler2 kg kuşbaşı et250 gram iç yağTuzKAVURMA YAPILIŞITavanız ısındıktan sonra iç yağı tavaya koyun ve erimesi için karıştırın.Yağ eridikten sonra kalan kıkırdakları yağın içinden alın.Kuşbaşı doğradığınız etleri yağın üzerine koyun ve karıştırın.Sonrasında tavanın kapağını kapatın ve ocağın büyük tarafında yarım ateşte etinizi pişirin.Arada bir yanmaması için kavurmanızı karıştırın.Etler piştikten sonra en son tavadan almadan önce tuzunu ekleyin. Çikolatalı tahinli kurabiye malzemeler1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı tahin1 çay bardağı dolusu pudra şekeriSert olup ufalanmayacak miktarda un (Tam buğday ve beyaz unu beraber kullanabilirsiniz)Damla çikolataÇİKOLATALI TAHİNLİ KURABİYE YAPILIŞIDamla çikolata haricindeki tüm malzemeleri yoğurup, güzel yumuşak bir hamur elde edin.Yuvarlayıp, üzerine damla çikolatayı batırın.Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 10 dk pişirin. Çatlak çatlak olana kadar pişirmek gerekir.Fırından çıktıktan sonra önce soğumasını bekleyin, ardından tepsiden alın.