Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, çoban salatası tarifi ve tiramisu tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir.1 çay kaşığı kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Nohut yemeği malzemeler2 su bardağı nohut2 adet sivri biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası5 su bardağı su4 yemek kaşığı sıvıyağPul biberKarabiberTuzNOHUT YEMEĞİ YAPILIŞINohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin. Ertesi gün süzüp iyice durulayın. Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın. Sıvı yağı düdüklü tencereye alın. Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın. Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Daha sonra salçayı ilave edin. Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün. Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın. Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın. Nohut yemeğiniz hazır, sıcak servis edebilirsiniz. Çoban salata malzemeler4 adet domates1 adet soğan1 çay kaşığı tuz2 adet yeşil biber1 adet salatalıkMaydanozLimon suyuZeytinyağıÇOBAN SALATA YAPILIŞIİlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.İnce ince doğradığımız yeşil biber ve küçük küçük doğradığımız salatalığımızı da karıştırma kabına alalım.Son olarak maydanozu da ince ince doğrayalım ve doğradığımız diğer malzemelerimizin üzerine ekleyelim.Salatamızın zeytin yağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayalım ve servis tabağına alarak servis edelim. Tiramisu malzemeler1 adet hazır pandispanya kekiMuhallebisi için;2.5 su bardağı süt3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)1 adet yumurta200 gram labne peyniri (1 paket)Islatmak için;1/2 (yarım) su bardağı sıcak su3’ü bir arada hazır kahveÜzeri için;KakaoTİRAMİSU YAPILIŞIÖncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır. 15 dakika kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir. Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır. Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır. Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır. Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.