Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ezogelin çorbası tarifi, pazı dolması tarifi, fırın makarna tarifi ve sütlaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ezogelin çorbası malzemeler2 çay bardağı mercimek3 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı bulgur1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağı6 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuzEZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞISıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın. 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın. Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın. Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun. Kavrulan sosunuzu ocaktan alın. Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin. Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin. Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Bulgurlu pazı dolması malzemeler2 demet pazı1 soğan1 diş sarımsak1 su bardağı ince bulgur1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıYarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz1 çay bardağı kıyılmış naneKırmızı pul biberKarabiberYarım çay bardağı zeytinyağı3 yemek kaşığı nar ekşisi20 gr tereyağıTuz1.5 su bardağı sıcak suSüslemek içinNar taneleriNane yapraklarıBULGURLU PAZI DOLMASI YAPILIŞIPazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını kaynayan suda 2 dakika bekletin. Süzgece alarak suyunun süzdürün.Bulguru sudan geçirip bir kaseye alın. Sarımsak ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin.Salçaları, maydanoz, nane, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Pazı yapraklarını düz bir zemine serin.Kenar kısmına bir miktar bulgurlu karışımdan yerleştirip sarın ve tencereye dizin.Tereyağını ve suyu küçük bir kasede eriyinceye kadar ısıtın. Nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin.Üzerine küçük bir tabak kapatın. Tencerenin de kapağını kapatarak kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin.Dolmaları servis tabağına dizin. Üzerine nar taneleri serpiştirip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın. Fırında makarna malzemeler1 paket fırın makarna1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)Beşamel sos için:4 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı un2,5 su bardağı süt1/2 adet muskat ceviziFIRIN MAKARNA YAPILIŞIBeşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın. Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın. Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın. Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp, suyunu süzdürün. Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın. Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Fırında makarna servise hazır. Sütlaç malzemeler1 lt süt2 çay bardağı pirinç1 litre su3 yemek kaşığı pirinç unu1,5 -2 su bardağı toz şeker1 su bardağı sütTarçınSÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın. Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin. Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin. Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin. Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın. Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.