'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (02 Ağustos 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak ayran aşı çorbası tarifi, nugget tarifi, fırında baharatlı patates kızartması tarifi, kadayıf sarma tarifi.

'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ayran aşı çorbası tarifi, nugget tarifi, fırında baharatlı patates kızartması tarifi, kadayıf sarma tarifi var.

AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ
Ayran aşı çorbası malzemeler
- 1 su bardağı buğday veya karabuğday
- 1/2 su bardağı nohut
- 500 g süzme yoğurt
- 6 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- Servis için;
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
- 1/4 demet dereotu ve taze nane
AYRAN AŞI ÇORBASI YAPILIŞI
- Karabuğday ve nohudu bir gece öncesinden ıslayın.
- Nohut ve karabuğdayı pişene kadar orta ateşte haşlayın.
- Haşlama sularını mineral vitamin açısından zengin olduğu için dökmeyip çorba yapımında kullanın.
- Çorbaya kıvam ve lezzetini verecek süzme yoğurdu, pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.
- Haşlanan nohut ve karabuğdayı birleştirip hafifçe karıştırın.
- Karabuğday ve nohut piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın
- Soğuyan bu karışımı, süzme yoğurt ve nane ekleyerek karıştırın.

NUGGET TARİFİ
Nugget malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü
- Yarım çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 5 yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
NUGGET YAPILIŞI
- Tavuk göğüslerinin varsa derisini ve yağını ayıklayın.
- Tavukları kare şeklinde parçalara bölün.
- Üstlerine tuz ve karabiber serptiğiniz tavukları iyice harmanlayıp lezzetlendirin.
- Mısır nişastası ve unu bir tabakta karıştırın.
- Yumurtaları ve yoğurdu derin bir kasede çırpın.
- Galeta ununu da bir başka kaba alın.
- Sıvı yağı tavada kızdırın.
- Tavukları önce un-nişasta karışımına, sonra yoğurt-yumurta karışımına son olarak da galeta ununa bulayın.
- Tavukları kızdırdığınız yağa atıp altın rengi olana kadar güzelce kızartın.
- Tavukları yağdan alıp kağıt havlu serdiğiniz tabakta fazla yağı süzülene kadar dinlendirip soğumadan servis edin.

FIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI TARİFİ
Fırında baharatlı patates malzemeler
- 3 adet büyük boy patates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 dal biberiye
- 1 çay kaşığı karabiber
FIRINDA BAHARATLI PATATES KIZARTMASI YAPILIŞI
- Bir kabın içerisine tuz, kırmızı biber, sarımsak, kekik, taze biberiye, karabiber ve zeytinyağı alınır.
- Bütün malzemeler çırpıcıyla karıştırılır.
- Patatesler soyulur ve yıkanır.
- Elma dilimi şeklinde kesilir.
- Tepsiye pişirme kağıdı serilir ve hazırladığımız baharatlı karışım üzerine eklenir.
- Her yerine gelecek şekilde dağıtılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.

KADAYIF SARMA TARİFİ
Kadayıf sarma tatlısı malzemeler
- 650 gram kadayıf
- 400 gram yakın çekilmiş ceviz (ne çok ince nede çok iri çekilecek)
Kadayıf sarma üzeri için
- 200 gram margarin
- 100 gram tereyağı
Kadayıf sarma şerbeti için
- 6 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- Yarım limon
- 1 kaşık margarin (parlak olması için)
KADAYIF SARMA YAPILIŞI
- İlk önce şerbeti hazırlayın.
- Sarma işlemine başlamadan önce kadayıfları tel tel oluncaya dek didikleyip yeteri kadarını avuç içine alıp cevizini de koyup yaprak sarması sarar gibi sarın.
- Margarinle yağlanmış tepsiye sarma işlemi bitip tepsi doluncaya kadar devam edin.
- Daha sonrada margarini ve tereyağını pembeleşinceye kızartıp her birinin üzerine kaşık kaşık döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırına verin.
- Kızarmaya yaklaşınca derecesini 150 ye düşürün.
- Nar gibi kızarınca da fırından çıkartıp, ılımasını bekledikten sonrada önceden hazırlanan şerbetini ılık olarak dökün.
- Eğer siz hemen yapıp pişirdikten sonra dökmek isterseniz de tatlıda şerbeti de eli yakmayacak şekilde ılık olacak.
- Şerbetin koyuluğu da şerbet kaynarken belli bir süre sonra kabarcıklanmaya başlar işte o an kaşığı şerbete sokup çıkardıktan sonra kaşıkta kalan şerbet kaşığa bulaşıyorsa olmuş demektir.