Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda yayla çorbası tarifi, ıspanak graten tarifi, arpa şehriye pilavı tarifi ve babata tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 adet yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, zeytinyağı, tuz ve pirinçler tencereye alınır.Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Ispanak graten malzemeler1 kilo ıspanak1 kavanoz garnitür1 küçük kuru soğan1 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberBeşamel sos için:1 yemek kaşığı doğal tereyağı2 çay kaşığı un200 ml sütÜzeri için:1 tabak kaşar rendesiISPANAK GRATEN YAPILIŞIIspanakları iyice yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, dilerseniz rendeleyebilirsiniz. Derin bir tavaya zeytinyağını koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları da ekleyerek 6 dakika kadar birlikte kavurun. Altını kapatın ve garnitürü ekleyip karıştırın ardından fırın tepsinize yayın. Beşamel sosunuz için küçük bir tencereye tereyağını koyup eritin hafif kızdırın ve ardından 2 çay kaşığı unu ekleyin 200 ml sütü de ekleyip karıştırdıktan sonra tuzu ilave edip 2 dakika daha yakmadan kavurmaya devam edin. Beşamel sosun rengi fazla koyu olursa biraz daha süt ilave ederek rengini açabilirsiniz. Tepsiye yaydığınız ıspanağın üzerine beşamel sosunu her yerine eşit gelecek şekilde yayarak üzerine kaşar rendelerini koyun. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin. Arpa şehriye pilavı malzemeler1 adet çarliston biber2 adet domates1,5 su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su2 çorba kaşığı tereyağı1 çorba kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberARPA ŞEHRİYE PİLAVI YAPILIŞIİlk olarak domatesleri rendeleyin.Biberleri küp olacak şekilde doğrayın.Sıvıyağ ve tereyağı bir tencere içerisinde kızdırmaya başlayın.Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.Biberler renk alınca arpa şehriyelerini ekleyin.Arpa şehriyeleri bir kaşıkla birlikte arada sırada karıştırın.Kavrulan şehriyeler koyu rengi aldığında üzerlerine domates ekleyin.2-3 dakika kadar kavurun.Baharatları içerisine atın.Bir kaba 3 su bardağı sıcak suyun hepsini pilavın içerisine aktarın. Bir iki kez karıştırıp kapağını kapatın.3-4 dakika harlı ateşte, 5 dakika orta ateşte 10 dakika da altını kısıp pişirin.Arada kapağını açıp su seviyesini kontrol edin.Suyunu çekip pilavlar göz göz olunca üzerine peçete örtüp dinlenmeye bırakın. Babata malzemeler5 çay bardağı mısır unu1,5 çay bardağı yoğurt2 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı tahin1 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tarçın1 paket kabartma tozu1 çay bardağı yer fıstığı (ham)1 kahve fincanı susamBABATA YAPILIŞIYoğurdu, zeytinyağını, tahini ve toz şekeri çukur bir kap içinde iyice çırpınız.Ayrı bir kaba mısır ununu, kabartma tozunu ve tarçını koyup harmanlayınız.Ortasını havuz gibi açınız. İçine yoğurtlu karışımı koyunuz.Tüm malzemeyi karıştırarak birbirine yediriniz.Hazırladığınız karışımı, dibi yağlanmış fırın kabına aktarınız. Yaklaşık 1,5 parmak kalınlığında olacak şekilde yayınız. Üstünü düzeltiniz ve susamı serpiştiriniz. 30 dakika dinlenmeye bırakınız.Hamurun üstüne, son olarak, zar kabukları ayıklanmış ve ikiye bölünmüş fıstık tanelerini, aralarında iki parmak mesafe olacak şekilde sıra sıra diziniz ve fırın kabını 180°dw ısıtılmış fırına sürünüz.Yaklaşık 45 – 50 dakika sonra, hamurun üstü nar gibi kızardığında, kabı fırından alıp soğumaya bırakınız.Soğumuş keki önce fıstıkların arasından kesiniz. Sonra porsiyonluk parçalar halinde kesiniz.