KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI TARİFİ
Kadayıflı muhallebi tatlısı malzemeler
- 350 gr kadayıf (kuru kadayıf)
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- Bir su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema (200ml)
KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI YAPILIŞI
- İlk olarak derin bir tencerede kadayıf ve tereyağı alınız ve kavurmaya başlayınız.
- Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak kavurunuz.
- Tereyağı tamamen eridikten sonra 6 yemek kaşığı toz şeker atıp kavurmaya devam ediniz.
- Kadayıflar renk değiştirmeye başlayınca dövülmüş 1 su bardağı cevizi ekleyip 8 - 9 dakika daha kavurup kadayıfları ocaktan alınız.
- Kavurduğunuz kadayıf ve cevizleri başka bir kaba alıp soğumaya bırakınız(aynı tencerede kalırsa yanabilir).
- Başka bir tencereye 4 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yumurta alıp iyice karıştırın.
- Üzerine 1 litre sütü ekleyip muhallebiyi pişirmeye başlıyoruz.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca üzerine vanilyayı koyup tekrar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Muhallebi soğuduğunda 1 paket kremayı üzerine ekleyip mikser yardımıyla karıştırıyoruz.
- Kadayıflı muhallebi tatlısını yapacağımız kabın yarısına kavurduğumuz tel kadayıfları ekliyoruz.
- Eşit şekilde yaydığımız kadayıfların üzerine eşit şekilde muhallebiyi yayıyoruz.
- Geri kalan kadayıfları da eşit şekilde muhallebinin üzerine döküyoruz.
- 1 - 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.